Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μονοπώλιο ...τυρόπιτας στον στρατό! Διαστάσεις αρχίζει να παίρνει το θέμα των ιδιωτικών ΚΨΜ

28.02.2014 | 00:01
Για μονοπώλιο της …τυρόπιτας πάμε στις Ένοπλες Δυνάμεις. Δεν είναι μόνο η “ιδιωτικοποίηση” των ΚΨΜ, σε Θήβα ,Αυλώνα αλλά και στα κυλικεία μονάδων της Αττικής. Φαίνεται ότι το μονοπώλιο επεκτείνεται και στον εφοδιασμό άλλων κέντρων εκπαίδευσης και μονάδων από συγκεκριμένο επιχειρηματικό σχήμα.

Σειρά έχει τώρα το Κέντρο Εκπαίδευσης στο Ναύπλιο. Ο μέχρι τώρα προμηθευτής του Κέντρου ο οποίος με έδρα το Άργος προμηθεύει μέχρι τώρα τυρόπιτες και είδη ζαχαροπλαστικής, ενημερώθηκε στις 10 Ιανουαρίου ότι διακόπτεται η σύμβαση του που έληγε τον Μάρτιο του 2014 και από τις 19 Ιανουαρίου ανέλαβε νέος προμηθευτής.

Ο προμηθευτής ο ίδιος που εφοδιάζει τις στρατιωτικές μονάδες σε Αττική-Εύβοια-Βοιωτία-Κορινθία-Αργολίδα .
Ελεύθερη αγορά ,ελεύθερος ανταγωνισμός και άλλα σχετικά θα μπορούσαν να επικαλεστούν πολλοί “για να πέσουν οι τιμές” . Οι τιμές δεν έχουν πέσει στα ιδιωτικά ΚΨΜ ,αντιθέτως είναι “φωτιά” για τους στρατεύσιμους. Και οι ιδιώτες που πήραν σιγουρότατη πελατεία και τεράστιο εξασφαλισμένο κέρδος δεν έχουν κάνει καμία ουσιαστική προσπάθεια μείωσης των τιμών.

Το γιατί ιδιωτικοποιούμε τα ΚΨΜ ακόμη δεν έχει απαντηθεί επαρκώς από την ηγεσία του ΓΕΣ και του ΥΠΕΘΑ.

Στην περίπτωση του Ναυπλίου όμως το θέμα δεν είναι μόνο οι τιμές. Όπως αναφέρουν από το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων “παραβιάζονται κανονισμοί προμηθειών του Στρατού” που προβλέπουν παράδοση προϊόντων με συγκεκριμένες προδιαγραφές ,φρέσκα και όχι προϊόντα δύο και τριών ημερών όπως γίνεται με το συγκεκριμένο επιχειρηματικό σχήμα.

Το θέμα του μονοπωλίου …της τυρόπιτας αρχίζει να παίρνει διαστάσεις και κάποιος πρέπει να μας εξηγήσει σε τι ΑΚΡΙΒΩΣ εξυπηρετεί η ιδιωτικοποίηση των ΚΨΜ, αλλά και η απόρριψη των τοπικών μικρών επιχείρησεων που εξυπηρετούσαν τα κατά τόπους στρατόπεδα από μεγάλα επιχειρηματικά σχήματα που και ακριβότερα πουλάνε και τις προδιαγραφές φαίνεται ότι δεν τηρούν.

Διαβάστε ακόμη:

Ιδιωτικα ΚΨΜ ...για "αριστοκράτες" - Οι μεγάλες διαφορές εξακολουθούν να προβληματιζουν


Έρχονται και τα "χρυσά σουβλάκια" - Στη Θήβα το πείραμα "ιδιωτικών" στρατοπέδων συνεχίζεται 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ