Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μπαίνουν μπροστά οι Κρητικοί για την διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών

25.04.2014 | 11:31
 Μπαίνουν μπροστά οι Κρητικοί για την διεκδίκηση των Γερμανικων Οφειλών. Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι η Κρήτη υπέφερε τα πάνδεινα από τη γερμανική τρομοκρατία, καταβάλλοντας το μεγαλύτερο αναλογικά φόρο αίματος σε όλη την Ευρώπη. Ο περήφανος Κρητικός Λαός, πάντα πρωτοπόρος στους πατριωτικούς και δημοκρατικούς αγώνες, πρωτοστατεί και σήμερα στον αγώνα διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών στέλνοντας, παράλληλα, ένα ισχυρό μήνυμα καταδίκης του ναζισμού.

Η ανάδειξη της Θυσίας της Ελλάδας κατά την περίοδο της Κατοχής και η διεκδίκηση των δίκαιων, ισχυρά θεμελιωμένων και απαράγραπτων αξιώσεών μας από τη Γερμανία επανέρχονται ορμητικά στο προσκήνιο, διαψεύδοντας όσους έσπευσαν να θεωρήσουν το ζήτημα «λήξαν». Η συγγνώμη του Προέδρου της Ο.Δ.Γ. κ. Γ. Γκάουκ από τους Λυγκιάδες για «τις ληστείες, τις τρομοκρατικές πράξεις και τις δολοφονίες» των γερμανικών στρατευμάτων Κατοχής εις βάρος του Ελληνικού Λαού δεν σηματοδοτεί το τέλος των προσπαθειών μας, αλλά, αντίθετα, αποτελεί το έναυσμα για την κλιμάκωση του αγώνα μας. Ενός αγώνα εθνικού, διεθνιστικού, οικουμενικού για την αποκατάσταση της ιστορικής μνήμης και την απόδοση δικαιοσύνης, που δεν σταματά στην προεκλογική περίοδο αλλά συνεχίζεται με αμείωτη ένταση μέχρι τη δικαίωση!

Στο πλαίσιο αυτό το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα καλεί σε συνέντευξη τύπου, σήμερα την Παρασκευή 25 Απριλίου 2014 στις 12 μ, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης στο Ηράκλειο,με θέματα:

1. Ενημέρωση του λαού για τις εξελίξεις στο μείζον ζήτημα των γερμανικών οφειλών (απόδοσης αποζημιώσεων στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας, των επανορθώσεων για την καταστροφή των υποδομών και την αρπαγή του πλούτου του Ελληνικού Λαού, την επιστροφή του κατοχικού δανείου και των κλαπέντων πολιτιστικών θησαυρών).

2. Πρωτοβουλία για την κλιμάκωση του αγώνα διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών κατά την προεκλογική περίοδο - παρουσίαση κειμένου υποστήριξης του αγώνα διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών, το οποίο καλούνται να συνυπογράψουν οι υποψήφιοι στις Ευρωεκλογές, τις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές σε όλη την Ελλάδα.

Στη συνέντευξη τύπου θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, της Πανελλήνιας Ένωσης Δικηγόρων για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις, Ενώσεων Θυμάτων και Μαρτυρικών Δήμων και από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης.

Στην σχετική ανακοίνωση τονίζεται ακόμα ότι 70 χρόνια μετά την Κατοχή, έχει, επιτέλους, έλθει η ώρα για την έμπρακτη δικαίωση της Θυσίας του Ελληνικού Λαού. Μιας Θυσίας, που συντέλεσε τα μέγιστα στην απελευθέρωση της Ευρώπης και της ίδιας της Γερμανίας από το ναζιστικό ζυγό, κάτι που η σύγχρονη Γερμανία οφείλει να μη λησμονεί! Ο αγώνας μας δεν στρέφεται κατά του Γερμανικού Λαού, με τον οποίο αισθανόμαστε αλληλέγγυοι, όπως και με κάθε Λαό, αλλά επιδιώκουμε την απόδοση Δικαιοσύνης. Και σ’ αυτό είμαστε αμετακίνητοι!

Οι νεκροί ζητούν Δικαίωση! Η Ιστορία μας καλεί να σταθούμε με θάρρος και αποφασιστικότητα ενώπιον των ευθυνών μας. Η γενναία Αντίσταση του ελληνικού λαού απέναντι στον Άξονα αποτελεί φάρο αγωνιστικότητας! Και στην υπόθεση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, μόνο η παλλαϊκή κινητοποίηση μπορεί να φέρει τη νίκη!

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ