Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Μπαλάκι" μεταξύ ΥΠΕΘΑ και Υπουργείου Οικονομικών οι στρατιωτικοί της περιόδου 1990 - 92

10.09.2013 | 00:31
“Μπαλάκι” έχουν γίνει οι στρατιωτικοί που είχαν καταταχθεί τη περίοδο 1990 − 1992 μεταξύ των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών. Η αδικία την οποία υφίστανται τα στελέχη αυτά στα συνταξιοδοτικά τους ζητήματα αναγνωρίζεται μεν αλλά δεν λύνεται .

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου  επαναφέρει το ζήτημα στη Βουλή και περιγράφει το “θέατρο του παραλόγου” που παίζεται.

Στην ερώτησή του αναφέρει:

“Σύμφωνα με όσα πληροφορούμαστε η αδικία που δημιουργήθηκε αντί να αντιμετωπίζεται κατά τρόπο δίκαιο για τα στελέχη χωρίς να διακυβεύεται η λειτουργική δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, έχει εκπέσει σε γραφειοκρατική αντιπαράθεση μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Υπουργείου Οικονομικών!

Συγκεκριμένα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας επικαλούμενο τις δημοσιονομικές παρεμβάσεις του Υπουργείου Οικονομικών στο σύνολο των διατάξεων που διέπουν την συνταξιοδότηση των δημοσίων υπάλληλων και λειτουργών παραπέμπει σε αυτό για την διατύπωση ρύθμισης που θα θεραπεύει την αδικία αυτή.

Το δε Υπουργείο Οικονομικών αναγνωρίζοντας ότι πρόκειται για ζήτημα που αφορά άμεσα την λειτουργικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων παραπέμπει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ζητώντας από αυτό να διατυπώσει μια ορθολογική πρόταση που θα θεραπεύει την αδικία και την οποία εν συνεχεία το Υπουργείο Οικονομικών θα προσαρμόσει στις δημοσιονομικές ανάγκες της χώρας. Λύση όμως τελικά δεν δίνεται αφού τα αρμόδια Υπουργεία κωλυσιεργούν περιμένοντας το καθένα την πρόταση του άλλου, χάνοντας χρόνο διευρύνοντας κατά τρόπο απίστευτο το αίσθημα αδικίας που αισθάνονται τα συγκεκριμένα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, δημιουργώντας παράλληλα προβλήματα και στην λειτουργικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων!

Καθώς η αβλεψία του νομοθέτη το 2010 δεν μπορεί να διαιωνίζεται επ’ αόριστον θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα να κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση που θα άρει την αδικία σε βάρος των ασφαλισμένων στελεχών που εισήχθησαν τα έτη 1990 έως 1992, που για πρώτη φορά σε σειρά νομοθετημάτων για την ασφάλιση και την συνταξιοδότηση των πολιτών ανατρέπει την καθιέρωση παλαιού και νέου ασφαλισμένου, εντάσσοντας τα στελέχη αυτά στους νέους ουσιαστικά ασφαλισμένους.

Κατόπιν όλων αυτών,
Ερωτάστε:

1. Έχει γίνει επεξεργασία νομοθετικής ρύθμισης για άρση της αδικίας που προκάλεσε ο Νόμος 3865/2010 στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που εισήχθησαν τα έτη 1990 έως 1992;
2. Πότε επιτέλους θα κατατεθεί νομοθετική πρόταση που θα θεραπεύει την συγκεκριμένη αδικία και θα αποκαταστήσει τις μεγάλες ανατροπές που προκαλεί ο Νόμος 3865/2010 στις ζωές των στελεχών αυτών των Ενόπλων Δυνάμεων;
3. Υπάρχουν ειδικοί λόγοι που δεν έχουν επιτρέψει μέχρι σήμερα την συγκεκριμένη δίκαιη ρύθμιση και αν ναι ποιοι είναι αυτοί;”
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ