Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Μπόρις Τζόνσον: ''Άνευ όρων'' η συμβολή του ΗB στην Ευρωπαική Ασφάλεια

01.04.2017 | 17:02
"Θεωρούμε άνευ όρων την ιστορική συμβολή του Ηνωμένου Βασιλείου στην ασφάλεια και σταθερότητα της Ευρώπης", είπε ο Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανία, Μπόρις Τζόνσον σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα σε γαλλική εφημερίδα σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

"Θα διατηρήσουμε αυτή τη συνεισφορά, η οποία ωφελεί ολόκληρη την Ευρώπη και τον κόσμο.
Είναι προς το συμφέρον μας και το συμφέρον των άλλων και ελπίζουμε αυτό να είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της βαθιάς και ειδικής συνεργασίας μας (με την ΕΕ)", δήλωσε επίσης ο ίδιος. 

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον διαψεύδει με τη δήλωση του ότι η κυβέρνηση του Λονδίνου απείλησε εμμέσως να μειώσει τη συνεργασία αν δεν υπάρξει εμπορική συμφωνία στη μετά Brexit εποχή.

Η βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι σε επιστολή της την Τετάρτη προς την ΕΕ ανέφερε ότι "η συνεργασία μας στην καταπολέμηση του εγκλήματος και της τρομοκρατίας θα εξασθενήσει" αν η Βρετανία αποχωρήσει από το μπλοκ χωρίς μια νέα συμφωνία για το εμπόριο και άλλα ζητήματα.

Ερωτηθείς από την εφημερίδα Le Figaro αν η Βρετανία επιχειρεί να χρησιμοποιήσει την συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας ως διαπραγματευτικό μοχλό με στόχο να εξασφαλίσει εμπορική συμφωνία με την ΕΕ, ο Τζόνσον απάντησε: "Όχι, σε καμία περίπτωση".

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ