Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Μπουλούτ: Ο Ερντογάν θα δώσει εντολή για χτύπημα στην Αν. Μεσόγειο αν γίνει έρευνα ή εξόρυξη

04.03.2018 | 19:13
Ξεπερνά κάθε όριο ο σύμβουλος του Ερντογάν απειλώντας με χτύπημα αν στην ανατολική Μεσόγειο γίνει έρευνα ή εξόρυξη που ο Αρχιστράτηγος Ερντογάν δεν εγκρίνει. "Σε οποιοδήποτε πεδίο δεν δίνουμε άδεια, ο Ερντογάν θα δώσει εντολή για χτύπημα" είπε κορυφαίος ο σύμβουλός του, Γιγίτ Μπουλούτ.
Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Ερντογάν απειλεί την Κύπρο (και όχι μόνο). Όλα αυτά για τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ.

Οι νέες απειλές του Ερντογάν έρχονται δια στόματος του (γνωστού και μη εξαιρετέου) σύμβουλού του, Γιγίτ Μπουλούτ. Όπως φαίνεται ο ο σύμβουλος Μπουλούτ είπε πως αν γίνει προσπάθεια για έρευνα ή εξόρυξη στην ανατολική Μεσόγειο με την οποία η Τουρκία δεν συμφωνεί, ο Ερντογάν θα δώσει εντολή για χτύπημα.

Πυρά κατά της ENI... και απέιλές για χτύπημα

Ο Μπουλούτ εμφανίστηκε σε εκπομπή του κρατικού καναλιού TRT. Είπε ότι ο ιταλικός κολοσσός, ENI, “προσπαθεί να μπει στην ΑΟΖ της Κύπρου με δύο ιταλικές φρεγάτες και για τρεις εβδομάδες το τουρκικό ναυτικό δεν το αφήνει να πάει”.

“Βλέπετε το θράσος; Οι Ελληνοκύπριοι τους δίνουν τον διαγωνισμό και οι ιταλικές φρεγάτες έρχονται και προσπαθούν να βάλουν το γεωτρύπανο μέσα στα χωρικά ύδατα της Κύπρου. Εάν έχετε το θάρρος μπείτε. Το λέω καθαρά. Σε οποιοδήποτε πεδίο στο οποίο δεν δίνουμε άδεια, σε οποιαδήποτε προσπάθεια ή προβοκάτσια, προσωπικά ο αρχιστράτηγός μας (ο Ερντογάν) θα δώσει την εντολή για χτύπημα. Κανένας να μην έχει αμφιβολία γι’ αυτό”, κατέληξε ο Μπουλούτ. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ