Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΜΤΣ: "Ναι υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στη καταβολή μερίσματος"

06.02.2014 | 00:19
Επιβεβαιώνει απολύτως το ΜΤΣ το ρεπορτάζ του Onalert για τις τραγικές καθυστερήσεις στην καταβολή μερίσμαος σε δικαιούχους. Σε ανακοίνωσή του μετά από την ανάρτηση του Onalert αναφέρει:

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Ν.1105/1980) για να δικαιούται κάποιος μέρισμα από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ) απαιτείται πρώτα να εκδοθεί πράξη συνταξιοδότησης από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Γ.Λ.Κ).

Οι συνταξιοδοτικές πράξεις, βάσει των οποίων απονέμεται το μέρισμα, περιέρχονται στο ΜΤΣ σε διάστημα 4-6 μηνών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης.

Μετά την παραλαβή του σχετικού αρχείου από το Γ.Λ.Κ (σε περιόδους τακτικών κρίσεων οι συνταξιοδοτικές πράξεις υπερβαίνουν τις 300) απαιτείται εύλογο χρονικό διάστημα για την καταβολή του μερίσματος στον δικαιούχο, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται ο αναγκαίος χρόνος:

Για την επεξεργασία των στοιχείων από τα αρμόδια Τμήματα του Ταμείου
Για την έκδοση της απόφασης από ΔΣ/ΜΤΣ
Για την επεξεργασία των δεδομένων από την ΗΔΙΚΑ Α.Ε.

Οι συνταξιοδοτικές πράξεις που εκδόθηκαν από το Γ.Λ.Κ το μήνα Ιούλιο του έτους 2013, περιήλθαν στο ΜΤΣ , υπό μορφή CD, το μήνα Αύγουστο του ίδιου έτους και η καταβολή του μερίσματος στους δικαιούχους θα πραγματοποιηθεί την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ