Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εννέα φορές πάνω τα μυστικά κονδύλια στη Τουρκία!

16.11.2012 | 00:01
Πολλά ερωτηματικά γέννησε - και σε διπλωματικούς κύκλους στην Άγκυρα-  η επισήμανση από την αντιπολίτευση και η ανάδειξη από τον τύπο της πολύ μεγάλης αύξησης των μυστικών κονδυλίων της τουρκικής κυβέρνησης φέτος. 
 
Το θέμα δημοσιογραφικώς ήγηρε ο αρθρογράφος της Hurriyet, κ. Μεχμέτ Γιλμάζ ο οποίος αναφέρει ότι παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση των μυστικών κονδυλίων της τουρκικής κυβέρνησης. Όμως όπως επισημαίνει και ο  αρθρογράφος στις αρχές της εβδομάδας ο βουλευτής του αντιπολιτευόμενου κόμματος CHP  κ. Χουρσίτ Γκιουνές αποκάλυψε ενδιαφέροντα στοιχεία για το ύψος των μυστικών κονδυλίων της κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα:
 
Το 2003 το συνολικό ύψος των μυστικών κονδυλίων ήταν 103 εκ. λίρες ετησίως. Το 2006 το ποσό αυτό διπλασιάστηκε! Το 2011 το ποσό ανήλθε στα 391 εκ. λίρες, δηλαδή σχεδόν τέσσερις φορές πάνω από 2003 και δυο από το 2006!
 
Εννιά φορές πάνω!!!
 
Η ταχεία αναρρίχηση δεν σταμάτησε εκεί: Το 2012 παρατηρείται κατακόρυφη αύξηση των σχετικών μυστικών κονδυλίων τα οποία έφτασαν τα 869 εκ. λίρες, δηλαδή σχεδόν 9 φορές πάνω από το 2003 και πάνω από 2 φορές σε ένα έτος!!!
Μάλιστα ο  αρθρογράφος για να δώσει ένα μέτρο σύγκρισης παραθέτει τις ετήσιες  δαπάνες της - πανίσχυρης και δαιδαλώδους - ΜΙΤ που είναι 812 εκ λίρες!!!

Ο κ. Μεχμέτ Γιλμάζ  επισημαίνει ακόμα στην Hurriyet ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν υποχρεούται να δώσει εξηγήσεις για αυτήν την κατακόρυφη αύξηση του ετήσιου ποσού μυστικών κονδυλίων , ωστόσο χαρακτηρίζει «ενδιαφέρουσα» αυτήν την αύξηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Bρέθηκαν "κοριοί" στο γραφείο του Ερντογάν!

Καστελόριζο: οι Τούρκοι εκμεταλλεύονται την απόγνωση των κατοίκων

Κατάρριψη συριακού αεροσκάφους επιχείρησαν οι Τούρκοι,αλλά...δεν πρόλαβαν
  

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ