Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μυστική συνάντηση Μέρκελ - Πούτιν για την Ουκρανία;

31.07.2014 | 10:38

Τι αναφέρει βρετανική εφημερίδα για την σύρραξη στην Ουκρανία.

Μυστική διπλωματία για εξεύρεση λύσης στην Ουκρανική κρίση αποκαλύπτει με δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Independent.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Άνγκελα Μέρκελ σε συνεργασία με τον Βλάντιμιρ Πούτιν εμφανίζονται να είναι κοντά σε μία είδους συμφωνία για απεμπλοκή από την κρίση που μαστίζει εδώ και μήνες την ευρύτερη περιοχή.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, οι δύο πολιτικοί ηγέτες επιχειρούν να λύσουν τον Γόρδιο Δεσμό, με μία συμφωνία για την σταθεροποίηση των συνόρων της Ουκρανίας, αλλά και τη βοήθεια για οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, με κεντρικό πυλώνα το φυσικό αέριο.

Σε περίπτωση που μία τέτοια συμφωνία γίνει αποδεκτή από τη Ρωσία, συνεχίζει το δημοσίευμα, η Άνγκελα Μέρκελ θα πρέπει να πείσει τη διεθνή κοινότητα για την ανεξαρτητοποίηση της Κριμαίας και την προσάρτησή της με οποιονδήποτε τρόπο στη Ρωσία, κάτι που θα γίνει πολύ δύσκολα αποδεκτό από ορισμένα μέλη του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, διπλωμάτες που συμμετέχουν στις μυστικές διαβουλεύσεις, αποκαλύπτουν ότι το πρώτο σκέλος μίας τέτοιας συμφωνία θα απαιτεί από τη Ρωσία να αποσύρει τη στήριξη -οικονομική και στρατιωτική- που παρέχει αυτή τη στιγμή στους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, με αντάλλαγμα μία κάποιου είδους αυτονομία της περιοχής.

Στο ίδιο πλαίσιο, και σε περίπτωση που οι μυστικές επαφές έχουν ευτυχή κατάληξη, ο πρόεδρος της Ουκρανίας δε θα υποβάλει αίτηση για ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, και ο πρόεδρος Πούτιν δε θα επιχειρήσει να μπλοκάρει τη συμφωνία της Ουκρανίας για την εμπορική συνεργασία με την Ε.Ε.

Μετάφραση/Επιμέλεια: OnAlert
Πηγή: Independent

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ουκρανία: Ο Ποροσένκο ζήτησε τη βοήθεια της Μέρκελ

Ο Κάμερον καλεί την Ευρώπη να εναντιωθεί στον Πούτιν

Ο Ψυχρός Πόλεμος επέστρεψε - Απίστευτο δημοσίευμα του TIME κατά Πούτιν

25 χρόνια μετά ο Ψυχρός Πόλεμος επιστρέφει - "Πάγωμα" σχέσων με Ρωσία σκέφτονται οι ΗΠΑ 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ