Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μυστική αμερικανική βάση επιθετικών drones εντοπίζεται στην Ιορδανία!

13.07.2017 | 20:39
Η βάση... μέσα στην βάση Η4 της Βασιλικής Ιορδανικής Αεροπορίας φέρεται ότι ήταν ορμητήριο αμερικανικών επιθετικών drones τύπου MQ-9 Reaper τα οποία πραγματοποιούσαν αποστολές επιτήρησης και προσβολής των τζιχαντιστών του ισλαμικού Κράτους στην ευρύτερη περιοχή.

Αν η πληροφορία επιβεβαιωθεί, θα είναι η δεύτερη βάση στην Ιορδανία απ' όπου εξορμούν αμερικανικά drones κατά στόχων του ISIS στην Συρία και το Ιράκ, αναφέρει δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz. Η βάση φέρεται να δημιουργήθηκε στα τέλη του 2014, όταν οι αμερικανικές δυνάμεις άρχισαν τις επιδρομές κατά των τζιχαντιστών στην Συρία.

Δορυφορικές φωτογραφίες του 2015 κατεδείκνυαν ότι η βάση διέθετε ήδη drones και νέες εγκαταστάσεις ενώ το επόμενο έτος έδειχνε να έχει επεκταθεί σε χώρο ικανό να “φιλοξενεί” έως τρεις περιπολίες μάχης των τριών-τεσσάρων drones εκάστη. Σύμφωνα δε με τον ιστότοπο War is Boring, η απουσία εξοπλισμού δορυφορικών επικοινωνιών μαρτυρούσε ότι η βάση χρησιμοποιείτο αποκλειστικά και μόνον για απο-προσγειώσεις drones.
 
Tags: ΔΕΛΤΙΟ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ