Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Να βομβαρδισθεί από UAV o Σνόουντεν προτείνει γερουσιαστής!

13.06.2013 | 10:34
Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Περισσότερα στοιχεία υπόσχεται για τα προγράμματα παρακολούθησης στο Ίντερνετ ο πρώην πράκτορας της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ κ. Έντουαρντ Σνόουντεν (Edward Snowden) , ο οποίος είχε παραδεχτεί τη διαβίβαση σχετικού διαβαθμισμένου υλικού της CIA και της NSA σε δημοσιογράφους, Σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα South China Morning Post του Χονγκ Κονγκ,όπου είναι τωρα η διαμονή του, υποσχέθηκε να μιλήσει με περισσότερες λεπτομέρειες για τους στόχους παρακολούθησης των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Φόβάται για τη ζωή του και την οικογένειά του

Την ίδια στιγμή ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής κ. Ρον Πολ, θεωρεί ότι οι ΗΠΑ μπορούν να εξουδετερώσουν τον 29χρονο Σνόουντεν με τη βοήθεια μη επανδρωμένου αεροσκάφους (UAV). Ενοεί προφανώς την ρίψει εναντ'ιον του βλήματος - στο σπίτι, στον δρόμο, στο ΙΧ του κ.ο.κ. - μετά από παρακολούθηση, όπως έχει κάνει για εκατοντάδες αν όχι για χιλιάδες αντιπάλους της η Ουάσιγκτον, κυριως τρομοκράτες ή γενικά αντάρτες στην Μέση Ανατολή, στο Αφγανιστάν στο Πακιστάν , στην Σομαλία κλπ. Μια τακτική που έχουν καταδικάσει ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Πάντως ο πληροφοριοδότης Edward Snowden δήλωσε, ότι σκοπεύει να αντισταθεί στις προσπάθειες της Ουάσινγκτον να πετύχει την έκδοσή του από το Χονγκ Κονγκ, ενώ επιπλέον μίλησε για τα σχέδιά του για το μέλλον, καθώς και τους φόβους για τη ζωή του και την οικογένειά του.

Ακόμα είπε ότι δεν κρύβεται: "Οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι έκανα λάθος στην επιλογή του Χονγκ Κονγκ ως μια θέση παρερμηνεύουν τις προθέσεις μου. Δεν είμαι εδώ για να κρύβομαι από τη δικαιοσύνη Είμαι εδώ για να αποκαλύψει την εγκληματικότητα, " είπε στην Post.
Τα μυστικά προγράμματα

Ο Σνόουντεν αποκάλυψε στις εφημερίδες The Guardian και The Washington Post τα προγράμματα επιτήρησης που διεξάγει η NSA για τους Αμερικανούς.

Ένα από αυτά είναι η δημιουργία αρχείων στα οποία η NSA συγκεντρώνει εκατοντάδες εκατομμύρια τηλεφωνημάτων κάθε μέρα, δημιουργώντας μια βάση δεδομένων μέσω της οποίας οι υπηρεσίες μπορούν να μάθουν εάν υπόπτοι τρομοκρατίας έχουν έρθει σε επαφή με τους ανθρώπους στις ΗΠΑ Η κυβέρνηση Ομπάμα λέει ότι το πρόγραμμα της NSA δεν ακούει τις πραγματικές συνομιλίες αλλά καταγρ'αφει τις επαφές.Επίσης υπάρχει άλλο πρόγραμμα παρακολούθησης του Ιντερνετ με την κωδική ονομασία PRISM, που επιτρέπει στην NSA και στο FBI να αξιοποιήσει άμεσα από εννέα εταιρείες του Διαδικτύου στις ΗΠΑ όλες τις χρήσεις του Διαδικτύου - ήχου, βίντεο, φωτογραφίες, email και αναζητήσεις. Η προσπάθεια έχει σχεδιαστεί , λένε, για την ανίχνευση ύποπτης συμπεριφοράς που αρχίζει στο εξωτερικό.
Απογοητευμένος από Ομπάμα

Ο κ. Έντουαρντ Σνόουντεν είπε ότι ήταν απογοητευμένος που ο Πρόεδρος Ομπάμα δεν έχει χαλιναγωγήσει τα προγράμματα επιτήρησης.

«Πολλά από αυτά που είδα στη Γενεύη - οπου εργάστηκε για τις υπηρεσίες των ΗΠΑ - με απογοήτευσαν πραγματικά για το πώς λειτουργεί η κυβέρνησή μου και τις επιπτώσεις στον κόσμο", είπε στην εφημερίδα The Guardian.
Στο μεταξύ η επιφανής πολιτικός του Χονγκ Κονγκ κυρία Ρεγκίνα Ιπ, μέλος του Νομοθετικού Συμβουλίου του Χονγκ Κονγκ και πρόεδρος του Νέου Λαϊκού Κόμματος, είπε πως «όπως προκύπτει από ορισμένες πληροφορίες ο Έντβαρντ Σνόουντεν βρίσκεται ακόμα στο Χονγκ Κονγκ, αλλά η κυβέρνησή μας δεν πήρε ακόμα καμία αίτηση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την έκδοση του».

''Δημοφιλής στο Χονγκ Κόνγκ''

Η κ.Ρεγκίνα Ιπ, απαντώντας στην ερώτηση της Φωνής τη ς Ρωσίας, αν ο Έντβαρντ Σνόουντεν είναι πραγματικά κατάσκοπος της Κίνας, είπε ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη για αυτό. Η πολιτικός επίσης αρνήθηκε να εκφράσει οποιεσδήποτε εικασίες για το πώς μπορεί να συμπεριφερθεί στη δοσμένη κατάσταση το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας. «Το Χονγκ Κονγκ θα δρα αυστηρά μέσα στο πλαίσιο της διμερούς συμφωνίας του με τις ΗΠΑ, κάτι που είναι απίθανο να οδηγήσει σε συγκρούσεις με την αμερικανική πλευρά», δήλωσε η κ. Ιπ.

Ακόμα η κ. Ρεγκίνα Ιπ δήλωσε ότι ο Έντβαρντ Σνόουντεν είναι εξαιρετικά δημοφιλής μεταξύ των κατοίκων του Χονγκ Κονγκ: «Γνωρίζω πολύ καλά για τη δημοφιλία του Σνόουντεν και στις ΗΠΑ. Πολλοί πολίτες του Χονγκ Κονγκ είναι επίσης περήφανοι, γιατί επέλεξε για το καταφύγιό του τη χώρα μας, η οποία φημίζεται για τις ισχυρές παραδόσεις της σε ό,τι αφορά την προστασία της ελευθερίας του λόγου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Εξαφανίστηκε ο Εντουαρντ Σνόουντεν

Χωρίς άσυλο ο Έντουαρντ Σνόουντεν

Ο πρώην πράκτορας της CIA, Εντουαρντ Σνόουντεν, πηγή δημοσιευμάτων 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ