Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Να φύγει από την Τουρκία ο Αμερικανός πρέσβης ζητά ο δήμαρχος Άγκυρας!

17.01.2016 | 10:04
Η ζωή στην Τουρκία γίνεται όλο και πιο δύσκολη για όσους τολμούν να εκφράσουν την παραμικρή ένσταση και αντίρρηση στην πολιτική Ερντογάν . Ακόμη και ο Αμερικανός πρέσβης στην Τουρκία
Τζον Μπας απειλείτι απο το δήμαρχο της Άγκυρας Μελίχ Γκοκτσέκ!

Ο δήμαρχος του ζήτησε να εγκαταλείψει την Τουρκία διότι τόλμησε να ασκήσει κριτική στο καθεστώς Ερντογάν για τις διώξεις εναντίον περισσοτέρων από 1.100 πανεπιστημιακών και διανοουμένων στη χώρα.
«Προσπαθείς να αποκτήσεις έναν εχθρό στην Τουρκία. τουλάχιστον μάθε να είσαι ήσυχος. Μη δηλητηριάζεις της αμερικανοτουρκικές σχέσεις…Κύριε Μπας είσαι κακή επιλογή των ΗΠΑ για την Τουρκία. Θα σου συνιστούσα να γυρίσεις στη χώρα σου ώστε να σταλεί νέος πρέσβης εδώ», έγραψε ο δήμαρχος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.
Ο Μπας τόλμησε να εκφράσει την ανησυχία του για τις διώξεις που ασκήθηκαν από το τουρκικό καθεστώς εναντίον 1.189 Τούρκων διανοουμένων που διαμαρτυρήθηκαν κατά της πολιτικής της τουρκικής κυβέρνησης κατά των Κούρδων και ζήτησαν ειρήνη.
Οι διανοούμενοι διώχθηκαν μετά από δήλωση του Ερντογάν ότι «όλοι αυτοί πρέπει να τιμωρηθούν». Δώδεκα πανεπιστημιακοί του πανεπιστημίου του Κοτσαελί που υπέγραψαν το κείμενο διαμαρτυρίας συνελήφθησαν με εντολή εισαγγελέα, ενώ σχετικά εντάλματα εκδόθηκαν για άλλους πέντε.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ