Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Να μην υπολογίζονται στα ελλείμματα χωρών τα κόστη περίθαλψης προσφύγων"

27.09.2015 | 10:18
Η πρόταση του Αυστριακού υπουργού Οικονομικών μας ενδιαφέρει άμεσα.Ο κ.Σέλινγκ μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag,πρότεινε να μην υπολογίζουν οι Βρυξέλλες στο έλλειμμα των χωρών που πλήττονται από την προσφυγική κρίση ,το κόστος περίθαλψης των προσφύγων.

«Τα βραχυπρόθεσμα κόστη είναι υψηλά, αλλά προβλέψιμα. Πιο κρίσιμης σημασίας είναι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στους προϋπολογισμούς», υποστήριξε.

Προέβλεψε ότι πολλοί πρόσφυγες θα παραμείνουν στην Ευρώπη, κάτι που σημαίνει ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να κατασκευάσουν περισσότερα σπίτια και σχολεία.

Απαντώντας σε οικονομολόγου που ισχυρίζονται ότι ο αυξανόμενος αριθμός προσφύγων και μεταναστών θα οδηγήσει σε αυξημένη εγχώρια ζήτηση και άρα σε υψηλότερα κέρδη από τους φόρους για τα κράτη ο κ. Σέλινγκ απαντά ότι “αυτή η ανάπτυξη χρηματοδοτείται με περισσότερες δαπάνες και μεγαλύτερα ελλείμματα».

Ο Αυστριακός υπουργός επεσήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να μην συμπεριλάβει αυτές τις δαπάνες στα κρατικά έξοδα που εμπίπτουν στους ευρωπαϊκούς κανόνες για το έλλειμμα.
«Θα πρέπει να γίνει μια συζήτηση σχετικά με το αν τα υψηλά κόστη για τα ανθρωπιστικά μέτρα σε χώρες όπως η Γερμανία ή η Αυστρία και άλλες θα πρέπει να θεωρηθούν έκτακτα», κατέληξε.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ