OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Να μπλέξουν την Ελλάδα σε υπόθεση «τρομοκρατίας» θέλουν οι Τούρκοι

07/04/2013 - 12:52
Share on FacebookShare on Twitter

Επιμέλεια : Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Tο ρουκετοβόλο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση που είχε ως στόχο το κεντρικό  κτίριο του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ στην Άγκυρα προ δυο εβδομάδων , μπήκε στην Τουρκία από την Σμύρνη λαθραία σε σακίδιο και ο δράστης το πήρε από την Ελλάδα: Αυτό είναι το νέο παραμύθι που πλασάρει ως διαρροή η Τουρκία για να θίξει την Αθήνα .

Το σενάριο παρουσιάζει η εφημερίδα Yeni Safak, ως συνέχεια της προβοκάτσιας που ξεδιπλώνουν επίσημοι κύκλοι της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας- μέρος δε της όλης συκοφαντικής επίθεσης είναι και ό ίδιος ο Τουρκος Πρωθυπουργός που είτε έχει παρασυρθεί από σκοτεινούς κύκλους και εκτοξεύει κατηγορίες κατά της Ελλάδας είτε όσα λέει  είναι ένα σχέδιο δικής του κατασκευής.
Η εφημερίδα που έχει  τίτλο «Μεταφορά ρουκετοβόλου σε σακίδιο», γράφει συγκεκριμένα ότι διαπιστώθηκε πως το ρουκετοβόλο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση που έγινε στην Άγκυρα από το DHKP-C, εναντίον του κεντρικού κτιρίου του Κυβερνώντος κόμματος AKP, έφθασε στην Τουρκία  σε σακίδιο και ότι ο  επιτιθέμενος, Μουχαρέμ Καρατάς, έγινε γνωστό – γράφει – ότι, έφερε στη Σμύρνη λαθραία, δια θαλάσσης, το ρουκετοβόλο που πήρε από την Ελλάδα. Ο Καρατάς από τη Σμύρνη, ταξίδευσε σιδηροδρομικώς στην Άγκυρα. 

Πάντα κατά την εφημερίδα ο Καρατάς,  που ακολούθησε την ίδια πορεία με τον Ετζεβίτ Σανλί, ( τον βομβιστή αυτοκτονίας που είχε πραγματοποιήσει την επίθεση στην Αμερικάνικη Πρεσβεία) και τα άλλα μέλη της DHKP-C, έλαβαν την οδηγία της μεθόδου αυτής όταν ήταν στην Ελλάδα.
 Μετά την εξέλιξη αυτή, άρχισαν να παρακολουθούνται τα σημεία σύνδεσης των ελληνικών νησιών με τη Σμύρνη, από τις Δυνάμεις Ασφαλείας και διανεμήθηκαν στα συνοριακά σημεία τα στοιχεία των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C, που έχουν την τάση πραγματοποίησης επιθέσεων.  

 Ομάδες Ταχείας Επέμβασης

Έγινε γνωστό πως μετά την επίθεση του DHKP-C, συστάθηκαν και δύο Ομάδες Ταχείας Επέμβασης, οι οποίες θα ενδιαφέρονται μόνο για αυτού του ίδιου τις επιθέσεις ή με τις καταγγελίες για πιθανές επιθέσεις και θα παρέχονται σ’ αυτούς κάθε είδους δυνατότητες. Οι εν λόγω ομάδες, των 15 ατόμων η κάθε μία, θα είναι σε επιφυλακή επί 24ώρου βάσεως και θα ασκούν καθήκοντα γύρω από την Πρωθυπουργία και γύρω από το κεντρικό κτίριο του ΑΚΡ.

Έγινε αντιληπτό ότι, αν και έχει περάσει αρκετός χρόνος, δεν μπόρεσαν να συλληφθούν οι επιτιθέμενοι. Ο πραγματικός τους στόχος είναι το κτίριο της Προεδρίας της Κυβέρνησης ( σ.σ.γι αυτό και έχουν ληφθεί πρόσθετα μέτρα ασφαλείας).  Σημειώνεται πως, ο άλλος επιτιθέμενος, Χασάν Μπιμπέρ, όταν διαπίστωσε τα δρακόντεια μέτρα, άλλαξε την πορεία του και κατευθύνθηκε προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης και έριξε τις χειροβομβίδες που είχε μαζί του στην είσοδο του κτιρίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Στη συνέχεια, άρχισε να τρέχει προς την κατεύθυνση που έτρεχε ο κόσμος και χάθηκαν τα ίχνη του,γραφει η Yeni Safak. 

Tags: ΕΛΛΑΔΑΤΟΥΡΚΙΑΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Related Posts

F-16 - Τουρκία
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η Τουρκία δείχνει την ενόχλησή της και «σήκωσε» τέσσερα F-16 και άλλα τρία αεροσκάφη για παραβιάσεις στο Αιγαίο

05/03/2026 - 18:40
Ελλάδα - ΥΠΕΞ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Απάντηση της Αθήνας στην Τουρκία για τους Patriot: Η αμυντική διάταξη της Ελλάδας είναι αδιαπραγμάτευτη

05/03/2026 - 12:08
Patriot
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η Τουρκία αντιδρά για τους Patriot στην Κάρπαθο με επίθεση στον Δένδια: «Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα» [vid]

05/03/2026 - 11:26

Διαβάστε Επίσης

Ο απολογισμός των νεκρών από την έναρξη του πολέμου Ιράν με ΗΠΑ και Ισραήλ στον Κόλπο

Ρωσία: Οι ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία πρέπει να συνεχιστεί – Ισχύει η πρόταση Πούτιν για Ιράν

Halkbank: «Ανοίγει ο δρόμος» για την διευθέτηση ενός εκ των μεγαλύτερων «αγκαθιών» στις σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας

Merlin: Η Βρετανία έστειλε άλλο ένα ελικόπτερο στην στρατιωτική βάση της στην Κύπρο

Lyme Bay: Η Βρετανία στέλνει κι άλλο υποστηρικτικό πλοίο στην Ανατολική Μεσόγειο

Ιράν: Ανάληψη ευθύνης για το πλήγμα σε διυλιστήρια πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Χάιφα – Το βίντεο της επίθεσης

Ιράν: «Τέλος» οι εξαγωγές πετρελαίου μέσω των Στενών του Ορμούζ σε συμμάχους ΗΠΑ – Ισραήλ όσο διαρκεί ο πόλεμος

IDF: Εντολή εκκένωσης Τύρου και Σιδώνας ενόψει βομβαρδισμών

Top News

Η Μιμή Ντενίση για τον θάνατο του Αντώνη Τρίτση: Με προσγείωσε τόσο απότομα που ποτέ δεν καβάλησα το καλάμι μετά

Βάσω Λασκαράκη για Λευτέρη Σουλτάτο: Για 1,5 χρόνο δεν ξανασυναντηθήκαμε από εκείνη τη μέρα

Η σιωπηλή επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης στην καθημερινή εργασία: Πώς αλλάζουν τα επαγγέλματα και τι σημαίνει για τη γενιά 30–45

Μαρία Ελένη Λυκουρέζου: Τα παιδιά που είμαστε από σταρ γονείς και όχι «ψευτοστάρ», τραβάμε πολλά ζόρια

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert