Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Το Μπακού ανακοίνωσε "μονομερή" κατάπαυση του πυρός

03.04.2016 | 18:03
 Το Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε σήμερα μια "μονομερή" κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ μετά τις πιο σημαντικές μάχες που έχουν σημειωθεί στην περιοχή αυτή από το τέλος του πολέμου πριν από 22 χρόνια, προσθέτοντας όμως ότι θα απαντήσει, αν οι δυνάμεις του δεχθούν επίθεση.

"Το Αζερμπαϊτζάν, δείχνοντας την καλή θέλησή του, αποφάσισε μονομερώς να παύσει τις εχθροπραξίες", ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας, προειδοποιώντας πάντως ότι, αν οι αρμενικές δυνάμεις δεν σταματήσουν "τις προκλήσεις τους", το Αζερμπαϊτζάν "θα απελευθερώσει όλα τα κατεχόμενα από τους Αρμενίους εδάφη".

Νωρίτερα μεταδόθηκε πως δεν βρίσκονται πλέον εχθροπραξίες σε εξέλιξη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του υπουργείου Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν.

Ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Ναγκόρνο Καραμπάχ είχε δηλώσει σε ανταποκριτή του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Sputnik στην Αρμενία ότι συνεχίζουν να μαίνονται σφοδρές μάχες στην περιοχή, διαψεύδοντας ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν, σύμφωνα με την οποία τερματίστηκαν οι ανταλλαγές πυρών.

"Η κατάσταση είναι σταθερή και έχει τεθεί υπό έλεγχο από τις ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν. Δεν βρίσκονται σε εξέλιξη μάχες αυτή τη στιγμή", είπε ο Βακίφ Νταργκαλί στο ρωσικό SputnikNews.

Η ένταση ανάμεσα στην Αρμενία και στο Αζερμπαϊτζάν κλιμακώθηκε χθες, όταν ξέσπασαν σφοδρές μάχες με τουλάχιστον 30 νεκρούς —18 στην πλευρά της Αρμενίας, 12 στην πλευρά του Αζερμπαϊτζάν, με βάση όσα ανακοίνωσαν οι δύο πλευρές— στον διαφιλονικούμενο θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ