Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Ο Πούτιν ζητά άμεση κατάπαυση του πυρός

02.04.2016 | 16:15
Εχθροπραξίες μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας σημειώθηκαν τη νύχτα στον αζερικό θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, ο οποίος ελέγχεται ντε φάκτο από φιλοαρμένιους αποσχιστές. Ρωσικά διεθνή δίκτυα αναφέρουν ανταλλαγή πυρών και όλμων.

Τα υπουργεία Άμυνας τόσο του Αζερμπαϊτζάν όσο και της Αρμενίας αλληλοκατηγορούνται για την κλιμάκωση της έντασης, με τους Αζέρους να κάνουν λόγο για 127 πυρά Αρμένιων στρατιωτών μόνον τις τελευταίες 24 ώρες.

Η Αρμενία, από την πλευρά της, ισχυρίζεται ότι Αζέροι στρατιώτες επιτέθηκαν τη νύχτα χρησιμοποιώντας άρματα μάχης και πολεμικά αεροσκάφη.

Ανάφλεξη στον Καύκασο-Εχθροπραξίες στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Οι φιλοαρμένιοι αποσχιστές της αυτοανακηρυχθείσας δημοκρατίας του Καραμπάχ ισχυρίζονται εξάλλου ότι κατέρριψαν αζερικό στρατιωτικό ελικόπτερο, με το Αζερμπαϊτζάν να το διαψεύδει. Οι δύο δημοκρατίες, οι οποίες αποτελούσαν τμήμα της Σοβιετικής Ένωσης, συγκρούονται από το 1988 για τον αρμενικό θύλακα εντός του αζερικού εδάφους.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, από την πλευρά του, ζήτησε την άμεση παύση κάθε εχθροπραξίας.

Η Ρωσία στηρίζει σε γενικές γραμμές τις θέσεις της ορθόδοξης χριστιανικής Αρμενίας έναντι του σιιτικού μουσουλμανικού Αζερμπαϊτζάν.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ