Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

NATO

ΝΑΤΟ: Ξεκίνησε η 173η Σύνοδος των Αρχηγών Στρατού

20.05.2015 | 14:14
Η 173η Σύνοδος των Αρχηγών των Επιτελείων Στρατού των κρατών μελών του ΝΑΤΟ πραγματοποιείται σήμερα στις Βρυξέλλες. Είναι η δεύτερη κατά σειρά Σύνοδος για το 2015 και θα συζητηθούν θέματα υψίστης σημασίας για το ΝΑΤΟ και τις τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις.

Οι Αρχηγοί θα ενημερωθούν για μία σειρά από θέματα σχετικά με την εξέλιξη αυτών που συμφωνήθηκαν τον προηγούμενο Σεπτέμβριο στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία.

Συγκεκριμένα, το Σχέδιο Ετοιμότητας του ΝΑΤΟ (Readiness Action Plan), η νέα αποστολή του Αφγανιστάν (Resolute Support Mission) ενώ και η Δύναμη του Κοσόβου (KFOR) θα είναι από τα κύρια σημεία που θα απασχολήσουν την Σύνοδο.

Από την Ατζέντα δεν θα λείψουν και το ζήτημα της Ουκρανίας όπου θα δοθεί στρατηγική καθοδήγηση, ενώ θα υπάρξει και συζήτηση και με την Γεωργία πάνω σε ζητήματα στρατιωτικής συνεργασίας.

Η Σύνοδος θα τελειώσει αύριο με συζήτηση πάνω σε ζητήματα στρατιωτικής στρατηγικής και ρίσκα που αντιμετωπίζει η Συμμαχία με απώτερο σκοπό οι Αρχηγοί να μπορέσουν να ετοιμαστούν και να παρέχουν προτάσεις για τη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί του χρόνου στην Βαρσοβία.

Πηγή: nato.int
Μετάφραση/Επιμέλεια: OnAlert


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ