Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

ΝΑΤΟ: Αναζητά ρόλο στον κυβερνοχώρο - Επαναπροσδιορίζει τις απειλές

16.06.2016 | 07:20
 Το NATO ενδέχεται να αντιδρά σε κυβερνοεπιθέσεις στο μέλλον αναπτύσσοντας συμβατικά όπλα, διεμήνυσε ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της ευρείας κυκλοφορίας γερμανικής εφημερίδας Bild.

«Μια σοβαρή κυβερνοεπίθεση μπορεί να θεωρηθεί κάτι που απαιτεί την επέμβαση του Συμφώνου, τότε το NATO μπορεί και πρέπει να αντιδράσει», είπε ο Στόλτενμπεργκ στη γερμανική εφημερίδες. «Το πώς θα εξαρτηθεί από το πόσο σοβαρή θα είναι η επίθεση», συμπλήρωσε ο επικεφαλής του Βορειοατλαντικού Συμφώνου.

Ταυτόχρονα υπογράμμισε στην εφημερίδα πως η στρατιωτική συμμαχία οφείλει να προσαρμοστεί στις όλο και πιο περίπλοκες απειλές που αντιμετωπίζει, και γι' αυτό τα κράτη μέλη του NATO έχουν συμφωνήσει να αμύνονται έναντι επιθέσεων στον κυβερνοχώρο με τον ίδιο τρόπο που το πράττουν προκειμένου για επιθέσεις από τη γη, τη θάλασσα ή από αέρος.

Τα κράτη μέλη του Συμφώνου αναμένεται να συμφωνήσουν στην προσεχή Σύνοδό του στη Βαρσοβία να κατατάξουν τον κυβερνοχώρο ως επίσημο πεδίο στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Κατ' ιδίαν ήδη ορισμένα κράτη-μέλη του NATO έχουν προβεί σε αντίστοιχες ανακοινώσεις, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, που είχαν καταστήσει σαφές ήδη από το 2011 ότι θα αντιδρούν σε επιθέσεις στον κυβερνοχώρο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που αντιμετωπίζουν κάθε άλλη απειλή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ