Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

NATO

NATO Breeze 2015: Σε εξέλιξη η ναυτική άσκηση

06.07.2015 | 10:46
Με τη συμμετοχή 30 πλοίων και βοηθητικών σκαφών, αλλά και 1.700 ναυτών από 8 χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ, πραγματοποιείται η συμμαχική άσκηση "NATO Breeze 2015" (Νατοϊκή Αύρα 2015), σύμφωνα με το διοικητή των ναυτικών δυνάμεων, πλοίαρχο Κώστα Αντρίεφ.

Η άσκηση διεξάγεται με τη διοικητική ευθύνη της Βουλγαρίας και θα διεξάγεται στην οικονομική ζώνη της Μαύρης Θάλασσας μέχρι τη 12η Ιουλίου.

Η Ελλάδα συμμετέχει με περιπολικό σκάφος, η Ρουμανία με μία κορβέτα, η Τουρκία με ένα υποβρύχιο και με ένα σκάφος κατευθυνόμενων πυραύλων, ενώ οι ΗΠΑ συμμετέχουν με ένα αντιτορπιλικό, αλλά και ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας.

Από την πλευρά της, η Βουλγαρία συμμετέχει με περισσότερα από 15 πλοία, ενώ η σύνθεση της ναυτικής αυτής δύναμης εμπλουτίζεται από αριθμό πλοίων και βοηθητικών σκαφών των επιμέρους επιχειρησιακών ναυτικών μονάδων του ΝΑΤΟ, που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Στην υλοποίηση των μη πολεμικών σεναρίων της άσκησης συμμετέχουν 21 κυβερνητικές υπηρεσίες και μη κυβερνητικοί οργανισμοί, με την υποστήριξη εμπορικών επιχειρήσεων.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ