Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΝΑΤΟ: Δεν υπάρχει ένδειξη ότι η Ρωσία αποσύρει τις δυνάμεις της

01.04.2014 | 14:38
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει αποδείξεις πως η Ρωσία αποσύρει τις δυνάμεις της από τα σύνορα με την Ουκρανία.

"Δυστυχώς δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η Ρωσία αποσύρει τα στρατεύματά της", δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο Άντερς Φογκ Ράσμουσεν πριν από την έναρξη μιας συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
"Δεν διαπιστώνουμε κάτι τέτοιο", πρόσθεσε."Αυτή η μαζική στρατιωτική συγκέντρωση δεν συμβάλει με κανένα τρόπο στην αποκλιμάκωση της κατάστασης", δήλωσε ο Ράσμουσεν. "Η επίθεση της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας. . . αλλάζει θεμελιωδώς το τοπίο της ασφάλειας στην Ευρώπη και προκαλεί αστάθεια ακριβώς στα σύνορα του ΝΑΤΟ".

Ο Ράσμουσεν δήλωσε ακόμη πως η Ρωσία υπονόμευσε τις αρχές πάνω στις οποίες έχει οικοδομηθεί η σύμπραξη ΝΑΤΟ-Ρωσίας, και πως εξαιτίας αυτού δεν μπορεί να συνεχισθούν "οι δουλειές όπως συνήθως". Πρόσθεσε πως οι υπουργοί "θα πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για να καταστήσουν σαφές στον κόσμο ότι δεν θα επιτύχει ουδεμία απειλή εναντίον των συμμάχων του ΝΑΤΟ" και πως θα εξετάσουν όλες τις επιλογές, όπως την αναβάθμιση των αμυντικών σχεδίων, την αύξηση των στρατιωτικών γυμνασίων και την πραγματοποίηση "κατάλληλων αναπτύξεων".

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ