Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

NATO

ΝΑΤΟ: Η ατζέντα στη συνάντηση Υπουργών Άμυνας

04.02.2015 | 12:21

Αυριο, Πέμπτη 05/02, η συνάντηση Υπουργών Άμυνας στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
Όπως αναφέρει η εκπρόσωπος τύπου της Συμμαχίας Οανα Λουνγκέσκου, η συνάντηση θα ειναι σύντομη αυτη τη φορά αλλα εξίσου σημαντική.

Στην ατζέντα των Υπουργών Άμυνας των χωρών μελών της Συμμαχίας στο προσκήνιο θα βρίσκεται το Σχεδιο Δράσης και Ετοιμότητας (Readiness Action Plan) του ΝΑΤΟ.

Μετά την σύντομη ομιλία του Γενικού Γραμματέα στις 8.50, η συνάντηση των Υπουργών θα ξεκινήσει στις 10 π.μ. Η πρώτη συνάντηση θα ειναι με την ομάδα Πυρηνικού Σχεδιασμού, μια συνάντηση που λαμβάνει χώρα σχεδόν μια φορά τον χρόνο. Η συνάντηση θα εστιάσει στη συνεχή ασφάλεια και αποτελεσματικότητα πυρηνικής αποτροπής που παρέχει το ΝΑΤΟ.

Στις 10.45 θα ακολουθήσει συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής ΝΑΤΟ - Γεωργίας, μια συνάντηση με τον γεωργιανό υπουργό Άμυνας Mindia Janeldidze
Ο Γενικός Γραμματέας θα δώσει συνέντευξη τύπου γύρω στις 13:30.

Στη συνέχεια, γύρω στις 12.00, οι υπουργοί θα συζητήσουν κατα τη διάρκεια γεύματος εργασίας για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Συμμαχία στα ανατολικά και στα νότια, και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στη διαδικασία αμυντικού σχεδιασμού του ΝΑΤΟ.

Θα ακολουθήσει η τελική συνεδρίαση στις 16:45 για να συζητήσουν την εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης και Ετοιμότητας (Readiness Action Plan).

Θα ακολουθήσει δευτερη συνέντευξη τύπου του Γενικού Γραμματέα.

Η Οάνα Λουνγκέσκου τόνισε οτι μετα την συνάντηση των Υπουργών Άμυνας “Θα υπάρξουν ουσιαστικές αποφάσεις, όπως και ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας σε συνέντευξη τύπου την προηγουμενη βδομάδα”.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ