Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

NATO

ΝΑΤΟ: Η ουκρανική κρίση στον επίκεντρο των συζητήσεων

03.06.2014 | 14:16
Κατά την έναρξη της Συνόδου Υπουργών Άμυνας ό γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν δήλωσε οτι "οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ θα επανεξετάσουν τα μέτρα συλλογικής άμυνας στον απόηχο της κρίσης Ρωσίας - Ουκρανίας και θα συζητήσουν τις προετοιμασίες για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία"

Όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ "Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο τοπίο στον τομέα της ασφάλειας, λόγω της επιθετικότητας της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας "
Στην συνέχεια τόνισε οτι το ΝΑΤΟ έχει λάβει "άμεσα μέτρα καθώς κάθε σύμμαχος και απο τις δυο πλευρές του Ατλαντικού εχει συμβάλλει στην ενίσχυση της συλλογικής άμυνας, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης των πλοίων, των αεροσκαφών και των στρατευμάτων. Ειναι στ' αλήθεια όλοι για ένα και ένας για όλους", πρόσθεσε ο κ. Ράσμουσεν.

Στην πρώτη τους συνάντηση σήμερα, Τρίτη, οι Υπουργοί θα εξετάσουν τα μέτρα για την ενίσχυση της συλλογικής άμυνας που ελήφθησαν αμέσως μετά την έναρξη της κρίσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, και θα εξετάσουν τις μακροπρόθεσμες συνέπειες της επίθεσης της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας. Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε οτι η Ουκρανική κρίση εχει δείξει οτι το εύρος των απειλών που αντιμετωπίζει το ΝΑΤΟ αυξάνεται και γίνεται όλο και πιο απρόβλεπτο.

Οι 28 Σύμμαχοι θα συζητήσουν επίσης τις προετοιμασίες για τη Σύνοδο Κορυφής της Ουαλίας.

Ελένη Παναγιώτου - Βρυξέλλες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αβραμόπουλος στο ΝΑΤΟ για την Σύνοδο Υπουργών Άμυνας


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ