Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

NATO: "Η Ρωσία δεν έχει αποσύρει στρατεύματα από τα σύνορα με Ουκρανία"

07.04.2014 | 18:18
Το ΝΑΤΟ δεν βλέπει σημαντικές μεταβολές στις θέσεις στις οποίες έχουν αναπτυχθεί στρατεύματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας κοντά στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας, δήλωσε ένας ανώτερος στρατιωτικός του ΝΑΤΟ σήμερα, μία ημέρα αφότου φιλορώσοι διαδηλωτές κατέλαβαν δημόσια κτίρια σε τρεις πόλεις στην ανατολική Ουκρανία.

«Δεν έχουμε διαπιστώσει σημαντικές μεταβολές στη διασπορά των ρωσικών στρατευμάτων ανατολικά των συνόρων της Ουκρανίας», δήλωσε ο στρατιωτικός αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, όταν ρωτήθηκε αν η συμμαχία εντόπισε οποιαδήποτε μετακίνηση των ρωσικών δυνάμεων κοντά στα ουκρανικά σύνορα.

Αξιωματούχοι του NATO υπολογίζουν ότι η Ρωσία έχει αναπτύξει περίπου 40.000 στρατιώτες κοντά στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας.

Περιορισμός στους Ρώσους


Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα περιορίσει την πρόσβαση των ρώσων διπλωματών στο αρχηγείο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας μετά την απόφασή του να αναστείλει τη συνεργασία με τη Μόσχα εξαιτίας της προσάρτησης της Κριμαίας.
«Η διευρυμένη πρόσβαση στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ θα στερηθεί σε όλους τους εκπροσώπους της ρωσικής αποστολής εκτός από τον ρώσο πρεσβευτή, τον αναπληρωτή του και δύο μέλη του προσωπικού», αναφέρει το ΝΑΤΟ σε ανακοίνωσή του.
«Στην περίπτωση που οποιοδήποτε άλλο μέλος της ρωσικής αποστολής ζητήσει πρόσβαση για επίσημη εργασία, θα ισχύσουν οι τυπικοί κανόνες για τους επισκέπτες. Αυτό σημαίνει ότι τα μέλη του προσωπικού θα πρέπει να προαναγγέλλονται, θα καταγράφεται (η επίσκεψή τους) και θα συνοδεύονται», συνεχίζει η ανακοίνωση.
Τα μέτρα αυτά θα ισχύσουν από αύριο Τρίτη, προστίθεται.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ