Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

NATO

ΝΑΤΟ: Το Ισλαμικό Κράτος στην ατζέντα της Συνόδου ΥΠΕΞ

13.05.2015 | 12:41
Η συνεδρίαση Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στην Τουρκία σήμερα 13 και αύριο 14 Μαϊου θα εξετάσει πώς η Συμμαχία μπορεί να κάνει περισσότερα για να καταπολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg (Γενς Στόλτενμπεργκ).

"Ένα από τα σημαντικά θέματα σε αυτή τη συνάντηση, σε διαφορετικές μορφές, θα είναι το πώς το ΝΑΤΟ μπορεί να κάνει ακόμη περισσότερα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και για την καταπολέμηση του ISIL (Ισλαμικό Κράτος)," δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ στους δημοσιογράφους κατά την έναρξη της συνεδρίασης.

Κάλεσε επίσης για την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας του Μίνσκ για την κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία. "Καλούμε τη Ρωσία να σταματήσει να υποστηρίζει τους αυτονομιστές και να αποσύρει όλες τις δυνάμεις της από την ανατολική Ουκρανία," είπε στους δημοσιογράφους.

Ο Γενικός Γραμματέας υπογράμμισε οτι "Το κύριο μήνυμα είναι ότι η συμφωνία του Μινσκ πρέπει να εφαρμοστεί στο ακέραιο,"
“Η κατάπαυση του πυρός πρέπει να τηρηθεί, τα βαρέα όπλα πρέπει να αποσυρθούν. Και καλούμε τη Ρωσία να σταματήσει να υποστηρίζει τους αυτονομιστές και να αποσύρει όλες τις δυνάμεις της από την Ανατολική Ουκρανία. " Ο κ Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι "οι πράξεις μιλούν περισσότερο από τις λέξεις", προσθέτοντας οτι “τώρα είναι η ώρα να δράσουμε".

Κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο ημερών, οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ θα εξετάσουν τις νέες προκλήσεις για την ασφάλεια στα ανατολικά και νότια, και θα συναντηθούν με τους ομολόγους τους από το Αφγανιστάν και την Ουκρανία, καθώς και μια σειρά άλλων εταίρων.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ