Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

ΝΑΤΟ και ΗΠΑ συζητούν με την Τουρκία εναλλακτικές λύσεις για τους S-400

26.04.2018 | 17:47
Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ φαίνεται ότι συζητούν με την Τουρκία εναλλακτικές λύσεις για τους S-400. 

H Τουρκία συμφώνησε να συνεργαστεί με την Ιταλία και τη Γαλλία στο ζήτημα της αγοράς των δικών τους συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας SAMP/T, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γένς Στόλτενμπεργκ, σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξη Τύπου ενόψει της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της συμμαχίας στις 27 Απριλίου, αναφέρει το kathimerimerini.gr

«Είναι εθνική απόφαση (των κρατών μελών του ΝΑΤΟ) όσον αφορά το είδος των εξοπλισμών που θα αγοράσουν, ωστόσο μια σειρά χωρών του ΝΑΤΟ έχουν εκφράσει την ανησυχία τους ως προς το θέμα αυτό» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Διαβάστε επίσης: Ερντογάν για S-400: Εμείς μία φορά το λέμε - Η δουλειά έκλεισε


Και πρόσθεσε: «Χαιρετίζω το γεγονός, ότι η Τουρκία συζητά με τις ΗΠΑ το ενδεχόμενο να αγοράσει τα αμερικανικά συστήματα Patriot και το ότι επίσης συμφώνησε να συνεργαστεί με την Ιταλία και την Γαλλία στο ζήτημα της αγοράς των δικών τους συστημάτων SAMP/T».

Οι συνομιλίες μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας για την αγορά των πυραλικών συστημάτων S-400 άρχισαν τον Νοέμβριο του 2016. Την συμφωνία για την αγορά τους εκ μέρους της Τουρκίας είχε επιβεβαιώσει η ρωσική πλευρά στις 12 Σεπτεμβρίου του 2017 και σχεδόν ταυτόχρονα ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ανακοινώσει ότι είχε δοθεί η προκαταβολή για την αγορά των S-400. Eτσι η Τουρκία έγινε η δεύτερη χώρα μετά την Κίνα και η πρώτη χώρα του ΝΑΤΟ που αποφάσισε να προβεί σε αγορά των S-400.

Aξίζει να σημειώσουμε ότι σήμερα άρχισε η παραγωγή της τουρκικής παραγγελίας. Την εκκίνηση της διαδικασίας για τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-400 τα οποία προορίζονται για την Τουρκία, ανακοίνωσε ο Αλεξάντερ Μιχέεφ, γενικός διευθυντής της εταιρείας Rosoboronexport, την Τετάρτη.


Με πληροφορίες από
  kathimerini.gr 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ