Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το θέμα της λαθρομετανάστευσης, τέθηκε στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

10.10.2012 | 18:13Το θέμα της λαθρομετανάστευσης και των σοβαρών συνεπειών που έχει για τη χώρα μας τέθηκε, σύμφωνα με τον ΥΕΘΑ Πάνο Παναγιωτόπουλο στην Σύνοδο Υπουργών Άμυνας της Συμμαχίας.

Ο Παναγιωτόπουλος είχε όπως είπε “πολύ ενδιαφέρουσες διμερείς συναντήσεις με πολλούς συναδέλφους, όπως τον Αμερικανό Υπουργό Άμυνας κ. Λίον Πανέτα, τον Γάλλο, τον Γερμανό, τον Βρετανό, τον Βέλγο- είχα την ευκαιρία να αναδείξω το αυτονόητο: Ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι μία χώρα που αυτή την περίοδο περνάει οικονομικές δυσκολίες -όπως συνέβη στο παρελθόν και με άλλες χώρες- δυσκολίες, τις οποίες θα ξεπεράσουμε. Αλλά το πιο σημαντικό για τη χώρα μας, είναι ότι αποτελεί μια χώρα-κλειδί για τα θέματα ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή στην οποία ανήκουμε αλλά και στις περιοχές με τις οποίες γειτονεύουμε: Βαλκάνια, Μέση Ανατολή, Μεσόγειο, Αραβικές χώρες”.

Ο Παναγιωτόπουλος επεσήμανε ότι “η Ελλάδα χάρη στη γεωστρατηγική και γεωγραφική της θέση, χάρη στο λαό της και τις πολύ δυνατές Ένοπλες Δυνάμεις, είναι μια χώρα που έχει προσφέρει πολλά και θα συνεχίσει να προσφέρει στη Βορειοατλαντική Συμμαχία και γενικότερα στον Δυτικό κόσμο και κατά τούτο πρέπει να έχει τη στήριξη των συμμάχων της, να έχει την προσοχή και το σεβασμό τους.

Πέρα από αυτά, θέλω να υπογραμμίσω ότι είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε ουσιαστική παρέμβαση -μεταξύ των άλλων- και για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα για την πατρίδα και τον λαό μας, το οποίο θίγει την ασφάλεια των συνόρων. Αφού θέσαμε το θέμα στην Υπουργική Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ζητήσαμε να απασχολήσει και το ΝΑΤΟ - πέρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση- και να έρθει σύντομα ως θέμα ατζέντας σε μία από τις επίσημες Συνόδους των Υπουργών Άμυνας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας».
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ