Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

NATO

NATO: Οι τελευταίες μέρες της ISAF στο Αφγανιστάν - ΦΩΤΟ

31.12.2014 | 16:11

Την Κυριακή η δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν (ISAF) αποχαιρέτησε το Αφγανιστάν σε ειδική τελετή που σήμανε το τέλος των 13 χρόνων μαχών σε μια χώρα που εξακολουθεί να μαστίζεται από τη βίαιη ένοπλη δράση των Ταλιμπάν.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα χαιρέτισε την αποχώρηση της ISAF (Διεθνής Δύναμη Αρωγής για την Ασφάλεια) από το Αφγανιστάν λέγοντας ότι η τελετή αποχώρησης στην Καμπούλ "είναι ορόσημο" για τις ΗΠΑ καθώς όπως και τόνισε "η μάχιμη αποστολή μας στο Αφγανιστάν τελειώνει και ο μεγαλύτερος σε διάρκεια πόλεμος στην αμερικανική ιστορία φθάνει υπεύθυνα στο τέλος του"

Στις φωτογραφίες οι οποίες αποτελούνται κυρίως απο στιγμές της τριτης ταξιαρχίας πεζικού οι φωτογραφοι του πρακτορείου Reuters απαθανατίζουν τις στιγμες των στρατιωτών της ISAF κατα την διάρκεια ασκήσεων αλλα και κατα την διάρκεια  "μαζέματος" του εξοπλισμού για την αποχώρηση τους απο το Αφγανιστάν μετα απο 13 χρόνια.


Υπενθυμίζεται οτι απο την 1η Ιανουαρίου 2015 η αποστολή "Resolute Support" για την αρωγή και την εκπαίδευση του αφγανικού στρατού θα διαδεχθεί την αποστολή των μάχιμων στρατευμάτων της ISAF. Περίπου 12.500 άνδρες θα παραμείνουν στο Αφγανιστάν για να βοηθήσουν τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας. Σύμφωνα με την κατάσταση εως έχει σήμερα εως το τέλος του 2015 οι αμερικανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν θα έχουν μειωθεί κατά το ήμισυ. Στα τέλη του 2016, δεν θα παραμένει παρά μια περιορισμένη δύναμη για να προστατεύει την πρεσβεία στην Καμπούλ.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ