Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

NATO

NATO: ο Στόλτενμπεργκ στην Τουρκία - Eπιθεωρεί Patriot - ΦΩΤΟ

10.10.2014 | 15:54
Σύμφωνα με το τουρκικό TRT, χθες πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντησης του ΓΓ της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Στόλτενμπεργκ με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλουρ Τσαβούσογλου . 


«Ο κίνδυνος του ΙΚΙΛ, η συριακή κρίση και το ιρακινό ζήτημα» τοποθετήθηκαν στο τραπέζι των συνομιλιών των δυο αξιωματούχων.
Ο επικεφαλής της τούρκικης διπλωματίας Τσαβούσογλου συζήτησε με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ την στρατηγική της Τουρκίας στο θέμα καταπολέμησης του ΙΚΙΛ και τόνισε ότι πρέπει να αξιολογηθούν ολες οι πιθανότητες ακόμα και αν υπάρξει ανάγκη την χερσαία επιχείρηση κατά των τρομοκρατών του ΙΚΙΛ.Στη συνέχεια ο Στόλτενμπεργκ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ χαρακτήρισε την Τουρκία ως ένα από τα δυναμικά μέλη της συμμαχίας και τόνισε ότι, το ΝΑΤΟ θα είναι πάντοτε στο πλευρό της Τουρκίας δεδομένου που αποτελεί βασική προϋπόθεση για την κοινή ασφάλεια .

Ο Στόλτενμπεργκ στις δηλώσεις του υπενθύμισε για άλλη μία φορά ότι, η ανάπτυξη πυραύλων Patriot πραγματοποιήθηκε για την ενδυνάμωση της αεράμυνας της Τουρκίας.

Σήμερα ο ΓΓ του ΝΑΤΟ πραγματοποίησε επίσκεψη στο τουρκικό στρατόπεδο Γκάζαντιεπ, όπου έχουν τοποθετηθεί αντιπυραυλικά συστήματα Patriot και συνομίλησε με αμερικανούς αξιωματικούς που υπηρετούν στην περιοχή.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό που δημοσίευσε το πρακτορείο Reutersπηγές: TRT, Reuters 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ