Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

NATO

ΝΑΤΟ: Στο Αιγαίο ο Στόλτεμπεργκ για να "σώσει" την τιμή του;

05.04.2016 | 08:52
Στο Αιγαίο ετοιμάζεται να έρθει ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, για να σώσει την τιμή της Συμμαχίας, τα πλοία της οποίας δεν προσέφεραν τίποτε στο προσφυγικό.

 Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του liberal.gr, λόγω αυτής της καταστάσεως και προκειμένου να υπάρξει πολιτική ενίσχυση - παρέμβαση, προγραμματίστηκε επίσκεψη του ΓΓ/ΝΑΤΟ, κ. Stoltenberg, το διήμερο 20 - 21 Απριλίου σε Ελλάδα και Τουρκία, όπου θα συναντηθεί με τους πρωθυπουργούς αλλά και με τους συναρμόδιους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας, όπως άλλωστε προβλέπεται από την εθιμοτυπία σε αυτές τις περιπτώσεις.

Όλα καλά και προβλεπόμενα λοιπόν μέχρι εδώ! Έλα όμως που όπως μάθαμε στην επίσκεψη αυτή σχεδιάζεται και επιβίβαση του ΓΓ στο γερμανικό πλοίο διοικήσεως Bonn με πλου και μάλιστα με την παρουσία των υπουργών Άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας, Πάνου Καμμένου και Mehmet Vecdi Gönül, αντίστοιχα! Εδώ λοιπόν αρχίζουν... τα «δύσκολα» και τα μεγάλα ερωτηματικά.

Πώς θα μεταβεί στο γερμανικό πλοίο ο κ. Stoltenberg καθώς επίσης ο Έλληνας και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας με τη συνοδεία τους; Θα χρησιμοποιηθούν ελικόπτερα, και αν ναι η Ελλάδα θα ζητήσει τα προβλεπόμενα Σχέδια Πτήσεων; Θα τα υποβάλουν οι Τούρκοι (σιγά να μην υποβάλουν θα μου πείτε); Τι θα γίνει εάν η Άγκυρα θέσει θέμα για να μην πετάξει ελικόπτερο από ελληνικό νησί που κατά την τουρκική αντίληψη πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένο, όπως δυστυχέστατα «συμμορφώθηκε» πριν από μερικούς μήνες και το πρωθυπουργικό αεροσκάφος! Και τόσα άλλα θέματα με τα οποία η Τουρκία θα επιδιώξει να δείξει για μία ακόμα φορά ποιος κάνει… κουμάντο στο Αιγαίο!

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ