Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

ΝΑΤΟ: Υπέρ μιας "ειρηνικής επίλυσης" της κρίσης με τη Βόρεια Κορέα

30.10.2017 | 12:00
Ο Γενικός Γραμματέας  του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ τάχθηκε και πάλι υπέρ μιας "ειρηνικής επίλυσης" της κρίσης με τη Βόρεια Κορέα τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι μια στρατιωτική επέμβαση στη Βόρεια Κορέα θα είχε «καταστροφικές συνέπειες».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ επανέλαβε σήμερα από την Ιαπωνία την πάγια θέση του για «την παγκόσμια απειλή» που αποτελεί η Βόρεια Κορέα, εκτιμώντας παράλληλα ότι είναι απαραίτητο να βρεθεί «ειρηνική λύση» στην κρίση.

«Ανησυχούμε τόσο όσο κι εσείς για την προκλητική και την παράλογη συμπεριφορά της Βόρειας Κορέας», η οποία «αποτελεί άμεση απειλή» για την Ιαπωνία και την περιοχή της, όμως επίσης και «για όλο τον κόσμο», δήλωσε στη διάρκεια ομιλίας του από το Τόκιο ενώπιον ειδικών και αξιωματούχων του τομέα της Άμυνας στην Ιαπωνία.

Ωστόσο «δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε τη στρατιωτική βία, πρέπει να βρούμε μια ειρηνική λύση», τόνισε ο Στόλτενμπεργκ.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ είχε ήδη προειδοποιήσει μια στρατιωτική επέμβαση στη Βόρεια Κορέα θα είχε «καταστροφικές συνέπειες», σε συνέντευξή του στο AFP από τις Βρυξέλλες πριν δέκα ημέρες.

«Το ΝΑΤΟ στηρίζει έντονα την άσκηση πολιτικής, διπλωματικής και οικονομικής πίεσης στη Βόρεια Κορέα», επανέλαβε σήμερα, επιμένοντας ότι είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι «εφαρμόζονται πλήρως και με διαφάνεια» όλες οι κυρώσεις που ψήφισε τον Σεπτέμβριο ο ΟΗΕ εναντίον της Πιονγκγιάνγκ. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ