Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το ΝΑΤΟ ανησυχεί για χημικά στη Συρία

23.04.2013 | 18:47
Τη βαθιά ανησυχία του εξέφρασε σήμερα το ΝΑΤΟ για την πιθανή χρήση χημικών όπλων στη Συρία, ωστόσο απέφυγε να σχολιάσει τους ισραηλινούς ισχυρισμούς ότι τέτοιου είδους όπλα έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί εναντίον των ανταρτών.

Ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Άντερς Φο Ράσμουσεν αναφέρθηκε στα χημικά όπλα, την επιδείνωση της κατάστασης στον ανθρωπιστικό τομέα και τον κίνδυνο διάχυσης της κρίσης στην ευρύτερη περιοχή.

"Εάν αυτές οι προκλήσεις δεν αντιμετωπιστούν, μπορεί να επηρεάσουν άμεσα την ασφάλειά μας. Για αυτό θα συνεχίσουμε να επαγρυπνούμε", είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Ο Ράσμουσεν δεν έκανε κανένα σχόλιο για τα ενδεχόμενα σχέδια του ΝΑΤΟ στην περίπτωση που χρησιμοποιηθούν χημικά όπλα στη Συρία και περιορίστηκε να πει ότι η Συμμαχία έχει θέσει σε εφαρμογή σχέδια "για να διασφαλίσει την αποτελεσματική άμυνα και την προστασία της Τουρκίας".

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζον Κέρι, αναφερόμενος στο ίδιο θέμα, δήλωσε στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ ότι οι χώρες-μέλη της Συμμαχίες θα πρέπει "προσεκτικά και συλλογικά" να εξετάσουν το ρόλο του ΝΑΤΟ στη συριακή κρίση και την ενδεχόμενη απειλή χρήσης χημικών όπλων.

"Θα πρέπει να σκεφτούμε προσεκτικά και συνολικά πώς προετοιμάζεται το ΝΑΤΟ να προστατεύσει τα μέλη του από μια συριακή απειλή, συμπεριλαμβανομένης και μιας πιθανής απειλής χρήσης χημικών όπλων", είπε. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ