Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Ναυμαχία" ΣΥΡΙΖΑ-κυβέρνησης για τις φρεγάτες Fremm

20.02.2013 | 20:40
Τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ για να επιτεθεί κατά την κυβέρνησης για το θέμα των γαλλικών φρεγατών. Ο Θοδωρής Δρίτσας, υπεύθυνος Άμυνας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ,δήλωσε ότι :

«κατά την επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με επικεφαλής τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Αλέξη Τσίπρα, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τον περασμένο Ιούνιο, οι Αρχηγοί και των τριών όπλων είχαν δηλώσει ρητά ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν χρειάζονται νέους εξοπλισμούς, αλλά καύσιμα, πυρομαχικά και ανταλλακτικά. Τι άλλαξε από τότε; Υπάρχουν εισηγήσεις της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων για τη προμήθεια με όποιον τρόπο νέων όπλων και συγκεκριμένα αυτών των όπλων;

Χρειάζεται να γίνει γνωστό ότι ακόμα και δωρεάν παραχώρηση δεν είναι ανέξοδη, αλλά συνεπάγεται δαπάνες για τη χρήση, συντήρηση και πιθανή αναβάθμιση αυτών των όπλων. Επομένως, η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προς τη γαλλική, αυξάνει και δεν μειώνει τις δαπάνες για εξοπλισμούς και μάλιστα χωρίς τη Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση δικαιολογεί τις μειώσεις των μισθών όσων υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις με τις ανάγκες δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Η τρικομματική κυβέρνηση, στο Μεσοπρόθεσμο του Νοεμβρίου 2012 είχε εξαγγείλει την εξοικονόμηση 292 εκατ. € από την ακύρωση νέων συμβάσεων εξοπλιστικών προμηθειών. Στην επικαιροποίηση αυτού του προγράμματος, τέσσερις μήνες μετά, οι ακυρώσεις ανέρχονται σε μόλις 124 εκατ. €, δηλαδή σε μόλις τέσσερις μήνες η κυβέρνηση αποφάσισε την αύξηση αυτών των δαπανών κατά 168 εκατ. €, παρά τη ρητή διαβεβαίωση των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων ότι νέοι εξοπλισμοί δεν χρειάζονται.

Η κυβέρνηση, μέχρι τώρα, δεν έχει προχωρήσει στην κατάρτιση και έγκριση από το ΚΥΣΕΑ της Εθνικής Αμυντικής Στρατηγικής ούτε στην κατάρτιση του Μακροπρόθεσμου και του Τριετούς Κυλιόμενου Προγράμματος Προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων ούτε στον καθορισμό των Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων νέου τύπου και επανέλεγχο των ΑΩ που πιστώθηκαν από 1/1/2010 μέχρι σήμερα, όπως προβλέπουν οι νόμοι.

Επομένως, το αίτημα της τρικομματικής κυβέρνηση προς τον κ. Ολάντ κάθε άλλο παρά εντάσσεται σε ένα παραγωγικό σχέδιο εξόδου από την κρίση. Μάλλον έντονη οσμή νέων εξαρτήσεων αναδύει. Δηλαδή, τι έχεις, Γιάννη, τι είχα πάντα».

Απάντηση Κεδίκογλου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σχετικά με την πρόταση της Ελληνικής Κυβέρνησης προς τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Francois Hollande, δήλωσε:

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιστός στο δόγμα ότι η χώρα δεν χρειάζεται Εθνική Άμυνα.
Ας το καταλάβει ότι, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, η Ελλάδα διασφαλίζει το Αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και θωρακίζει τα κυριαρχικά της δικαιώματα.


 

 

ΣΧΟΛΙΑ