Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ναυμαχία της Σαλαμίνας: Εκδηλώσεις για την επέτειο στον Τύμβο Σαλαμινομάχων - ΦΩΤΟ

26.09.2017 | 14:34
Eορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας στον Τύμβο Σαλαμινομάχων, πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017. 

Στις ανωτέρω εκδηλώσεις παρευρέθησαν ως εκπρόσωποι του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Νικόλαου Τσούνη ΠΝ, ο Διοικητής Διοικήσεως Μέριμνας Ναυτικού Αντιναύαρχος (Μ) Νικόλαος Καφέτσης ΠΝ ο Διευθυντής Γ’ Κλάδου ΓΕΝ Αρχιπλοίαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ και ο Διοικητής Ναυστάθμου Σαλαμίνος Αρχιπλοίαρχος (Μ) Γεώργιος Μπαμπλένης ΠΝ.

Η Τριήρης ΟΛΥΜΠΙΑΣ με πλήρωμα τους Προσκόπους Σαρωνικού πραγματοποίησε πλου ενώ τιμές αποδόθηκαν από αγήματα του Πολεμικού Ναυτικού ενώ η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού πραγματοποίησε συναυλία στην πλατεία Ηρώων με τη συμμετοχή των ερμηνευτών Παναγιώτη Πετράκη και Τάνια Τρύπη, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΝ. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε εθελοντική συγκέντρωση τροφίμων για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών του Δήμου Σαλαμίνας.

Οι απαρχές της παγκόσμιας ναυτικής ιστορίας τοποθετούνται τον Σεπτέμβριο του 480 πΧ, με την διεξαγωγή της ναυμαχίας της Σαλαμίνας, η οποία αποτελεί σημείο καμπής των Μηδικών πολέμων.

Ο ενωμένος ελληνικός Στόλος καταφέρνει να νικήσει τους υπεράριθμους Πέρσες, ελευθερώνοντας την Ελλάδα και σώζοντας την Ευρώπη από τον ασιατικό δεσποτισμό, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανθρώπινη προσωπικότητα, την ελευθερία, την δημοκρατία και τον πολιτισμό. Πολλοί δε καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι ιστορικοί υποστηρίζουν ότι η ναυμαχία της Σαλαμίνας αποτελεί την γενέθλια ημέρα της Δύσης.

Εντυπωσιακές φωτογραφίες 


 
  

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ