Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ναύαρχος Σαμουράϊ! Ποιος είναι και τι πέτυχε

10.11.2014 | 00:20
Ναύαρχος σαμουράϊ. Όταν οι αξιωματικοί αποστρετεύονται ειδικά αν έχουν φθάσει στα υψηλά κλιμάκια της ιεραρχίας έχουν ένα πρόβλημα να “γεμίσουν” το κενό που προκαλεί η αποχώρηση από την ενεργό δράση.

Ο Αντιναύαρχος ε.α Σπύρος Δροσουλάκης είχε αποφασίσει από νωρίς με τι θα ασχοληθεί και αυτό ήταν το Iaido.


Η Ιαπωνική Σπαθασκία, όπως μεταφράζεται στα ελληνικά είναι μία πολεμική τέχνη η οποία έχει τις ρίζες της στην παράδοση των Ιαπώνων πολεμιστών Samurai και έχει ως αντικείμενο τον χειρισμό του ιαπωνικού ξίφους katana. Στην Ελλάδα εκπροσωπείται από την Ελληνική Ομοσπονδία Kendo Iaido Naginata, η οποία και είναι μέλος στις αντίστοιχες, Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια, Ομοσπονδίες.

Ο Σπύρος Δροσουλάκης ασχολείται με τις ώρες ειναι υπευθυνος για την προετοιμασία της Εθνικής Ομάδος αλλά και αγωνίζεται μ΄ αυτή. Κατέχει βαθμούς στο Iaido, 5 dan, στο Kendo (Ιαπωνική Ξιφασκία), 3 dan και στο Karate, 4 dan.

Η επιτυχία δεν φαίνεται μόνο από τους βαθμούς αλλά και από την εξαιρετική επιτυχία που είχε η Εθνική Ομάδα στο 21 Πανευρωπαίκό Πρωτάθλημα Iaido 2014. Η Εθνική Ομάδα οποία κατέκτησε την Τρίτη θέση στην Ομαδική Κατηγορία.


Το 21 Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Iaido 2014 πραγματοποιήθηκε από 1-2 Νοεμβρίου 2014 στην πόλη Vantaa της Φιλανδίας. Συμμετείχαν 20 χώρες, σε επτά Ατομικές και την Ομαδική κατηγορία, στην οποία η Εθνική Ομάδα μετά από μία σειρά αγώνων κατέκτησε την Τρίτη θέση.
Η επιτυχία αυτή δεν είναι η πρώτη για την Εθνική Ομάδα. Στα τελευταία επτά χρόνια που συμμετέχει στην εν λόγω διοργάνωση έχει κατακτήσει ενα χρυσό, τρία χαλκινα και τρεις διακρίσεις ‘’Μαχητικού Πνευματος’’ στις Ατομικές καρτηγορίες, όμως αυτή είναι η πρώτη διάκριση στην Ομαδική Κατηγορία.  Και έχει μεγαλύτερη αξία αν ληφθεί υπ΄όψιν ότι τα συμμετέχοντα μέλη της Ελληνικής Ομάδος καλύπτουν εξ΄ιδίων όλα τα έξοδα συμμετοχής στην εν λόγω διοργάνωση.

  

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ