Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Ναυμαχία" Λευκωσίας - Άγκυρας στην ΑΟΖ

03.04.2018 | 09:21
"Ναυμαχία" Λευκωσίας - Άγκυρας στην ΑΟΖ

Σε παράλληλο χρόνο και σχεδόν χώρο Κύπρος και Τουρκία διεξάγουν αεροναυτικές ασκήσεις, καθώς μόλις 20 χλμ χωρίζουν τις δύο υπό διεξαγωγή ασκήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.Η NAVTEX της Λευκωσίας καλύπτει ακόμα και περιοχή του τεμαχίου «3» όπου οι Τούρκοι «μπλόκαραν» το γεωτρύπανο της ENI πριν από μερικές εβδομάδες.

Συγκεκριμένα, η Κύπρος με έκδοση Navtex δέσμευσε περιοχή μήκους 120 και πλάτους 30 χιλιομέτρων που ξεκινά από τα ανοικτά της Λεμεσού και φτάνει ανατολικά μέχρι σχεδόν τα μισά του τεμαχίου 3 της Κυπριακής ΑΟΖ, εκεί όπου η Άγκυρα εμπόδισε το πλωτό γεωτρύπανο της Eni να πραγματοποιήσει έρευνες στα τέλη Φεβρουαρίου. Με εξαγγελία ΝΟΤΑΜ η Κύπρος δεσμεύει περιοχή ανοικτά της Λεμεσού έκτασης 400 τετραγωνικών χιλιομέτρων περίπου για αεροπορικές ασκήσεις.

Εξάλλου, νοτιοδυτικότερα, εντοπίζεται η περιοχή που «δέσμευσε» παράνομα η Τουρκία για ναυτικές ασκήσεις, σε ζώνη μήκους 100 και πλάτους 65 χιλιομέτρων, εντός των τεμαχίων 7 και μέρος του 8 της Κυπριακής ΑΟΖ. Σύμφωνα με την παράνομη τουρκική Navtex η άσκηση θα διαρκέσει τρεις ώρες από το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα σήμερα. 

Διαβάστε περισσότερα στο newsit.gr 
Δείτε αναλυτικά τα τεκταινόμενα στην Κυπριακή ΑΟΖ στο
newsit.com.cy

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ