Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Ναυμαχία" Τσίπρα Βενιζέλου για ναυπηγεία και υποβρύχια - "Σκάνδαλο" λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

08.10.2013 | 16:49
“Ναυμαχία” ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ με αφορμή τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τα υποβρύχια που η Ελλάδα έχει πληρώσει αλλά δεν μπορεί να παραλάβει.

Στην ερώτησή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτευσης αναφερόμενος στη σύμβαση που υπέγραψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ,τη χαρακτηρίζει “χειρότερη” ακόμη κι απ΄ αυτή που είχε υπογράψει ο Άκης Τσοχατζόπουλος.


Οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανεβαίνουν με το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ να απαντά ότι “ για πρώτη φορά στα χρονικά όλα έγιναν σε εκτέλεση  νομοθετικών ρυθμίσεων, με απόλυτη διαφάνεια και πλήρη συμμετοχή της Βουλής σε όλες τις φάσεις της διαδικασίας”.


Όλη η απάντηση του ΠΑΣΟΚ:<<Ο κ. Τσίπρας φαίνεται ότι θέλει να επαναλάβει το πρόσφατο σφάλμα του όταν επισκέφθηκε τον Σκαραμαγκά, χωρίς να συναντηθεί με τους εργαζομένους, προσπαθώντας να χρησιμοποιήσει την υπόθεση αυτή για να κάνει μία ακόμη εμπαθή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ.


Δεν έχει πληροφορηθεί ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ότι η μόνη οργανωμένη προσπάθεια που έγινε για να απεμπλακεί το ζήτημα τόσο της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας -ιδιαίτερα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά- όσο και της ναυπήγησης των υποβρυχίων, ήταν αυτή του 2010, η οποία οδήγησε στην υπογραφή μιας νέας συμφωνίας που επέτρεψε στο Πολεμικό Ναυτικό να αποκτήσει ένα πλήρες υπερσύγχρονο επιχειρησιακό υποβρύχιο και την κυριότητα άλλων τριών υποβρυχίων, των οποίων η κατασκευή είχε σχεδόν απολύτως ολοκληρωθεί, χωρίς όμως αυτά να έχουν περιέλθει στην κυριότητα του ελληνικού δημοσίου;


Ο κ. Τσίπρας θέλει πραγματικά μια λύση για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά; 
Θέλει να διασωθεί η ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία; 
Θέλει να διασωθούν οι θέσεις εργασίας και να ολοκληρωθεί το εξοπλιστικό πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού ή θέλει στην πραγματικότητα να δημιουργήσει τις πολιτικές προϋποθέσεις του αδιεξόδου πάνω στο οποίο επενδύει για όλα τα θέματα;
Αν ο κ. Τσίπρας έχει οποιαδήποτε απορία δεν έχει παρά να προστρέξει στα πρακτικά της Βουλής και στα πρακτικά της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που είναι αρμόδια για τα εξοπλιστικά προγράμματα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.  Τότε θα αντιληφθεί ότι για πρώτη φορά στα χρονικά όλα έγιναν σε εκτέλεση  νομοθετικών ρυθμίσεων, με απόλυτη διαφάνεια και πλήρη συμμετοχή της Βουλής σε όλες τις φάσεις της διαδικασίας.


Η συκοφαντία ως προσφιλές άθλημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν οδηγεί πουθενά, παρά μόνο στον ευτελισμό και την υπονόμευση της πολιτικής, τη στιγμή ακριβώς που καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων είναι να προστατέψουν την αξιοπιστία των δημοκρατικών και κοινοβουλευτικών θεσμών. Αλλά αυτό δυστυχώς δεν το κατανοεί ο ΣΥΡΙΖΑ που βάζει στο ίδιο επίπεδο τη μάχη κατά του ναζισμού της Χρυσής Αυγής και τη μάχη κατά της κυβέρνησης συνεργασίας και ιδίως κατά του ΠΑΣΟΚ>>. 

Διαβάστε ακόμη:

Για σκάνδαλο στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά μιλά ο Τσίπρας "στοχεύοντας" Βενιζέλο

Τσίπρας κατά Βενιζέλου για Ναυπηγεία - "Υπέγραψες σύμβαση σκάνδαλο χειρότερη από του Άκη"

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά : 530 ημέρες χωρίς μεροκάματο οι εργαζόμενοι

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ