Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ναυπηγεία "απόγνωσης" στο Σκαραμαγκά. Ανακοίνωση -καταπέλτης των εργαζομένων

07.03.2013 | 20:19
Τα αποθέματα υπομονής έχουν στερέψει εδώ και καιρό για τους εργαζομένους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά ενώ αντιθέτως “φουλάρουν” οι “δεξαμενές” απόγνωσης.

Οι εργαζόμενοι ανέβηκαν στο ΥΕΘΑ για να συναντήσουν κάποιον από τη πολιτική ηγεσία . Δεν τα κατάφεραν ,βρήκαν απέναντί τους την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία και τελικά είδαν τον Ειδικό Γραμματέα Αντώνη Οικονόμου.

Απαντήσεις συγκεκριμένες δεν έλαβαν και έτσι η ανακοίνωση που ακολουθεί δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν:

Συνάδελφοι, σήμερα επισκεφθήκαμε και πάλι μετά από αρκετούς μήνες το ΥΠΕΘΑ, για να έχουμε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Δυστυχώς όμως , η ηγεσία του Υπουργείου επέλεξε να μας αντιμετωπίσει ως απειλή και παρέταξε εκατοντάδες ένοπλους φρουρούς, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά του Υπουργείου. Παραταγμένη στο προαύλιο του Υπουργείου ήταν η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία με πλήρη εξοπλισμό μάχης (!), ώστε να φυλάξει δήθεν το Υπουργείο και τους Υπουργούς από τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων, την ίδια ώρα που ο τουρκικός στόλος πλέει ανενόχλητος ως το Σούνιο. Θέλουμε να υπενθυμίσουμε στην ηγεσία του Υπουργείου ότι εμείς δεν είμαστε ούτε εισβολείς ούτε εσωτερικοί εχθροί, είμαστε αν δεν το έχετε καταλάβει σχεδόν ένα χρόνο απλήρωτοι εργαζόμενοι και οικογενειάρχες.

Όσον αφορά την ουσία της σημερινής συνάντησης, δυστυχώς κανένας από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δεν είχε την παραμικρή διάθεση να μας συναντήσει. Ο κ. Παναγιωτόπουλος απουσίαζε, ενώ οι 2 υφυπουργοί κ.κ Καράμπελας και Ελευσινιώτης, παρ’ ότι βρίσκονταν στα γραφεία τους, δεν παρευρέθηκαν στη συνάντηση, είτε επειδή κρίθηκαν ακατάλληλοι από τον Υπουργό τους να μας μιλήσουν είτε επειδή δεν είχαν τίποτα να μας πουν. Αντί αυτών, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του ειδικού γραμματέα του Υπουργείου κ. Οικονόμου και του νομικού συμβούλου του Υπουργείου κ. Βλασσόπουλου. Παρά τις επίμονες ερωτήσεις μας, δεν ήθελαν να απαντήσουν σε τίποτα το συγκεκριμένο και απλώς αρκέστηκαν να μας αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι ¨γίνονται συναντήσεις υψηλού επιπέδου¨ και ότι ¨μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα ληφθεί η τελική απόφαση για τα ΕΝΑΕ και τους εργαζόμενους θετική ή αρνητική¨.

Συνάδελφοι, η υπομονή μας έχει εξαντληθεί όμως θα περιμένουμε λίγες ημέρες ακόμα για να ακούσουμε τι έχουν να μας πουν. Όποια και να είναι η λύση, εμείς δεν πρόκειται να χαρίσουμε σε κανέναν το ψωμί μας και τα χρόνια μας στο Ναυπηγείο. Απαιτούμε οι υποσχέσεις να γίνουν πράξεις, απαιτούμε το δικαίωμα στην εργασία.

Το Δ.Σ της ΔΑΚΕ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ