Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έδωσαν 1000 ευρώ βοήθημα στους εργαζόμενους του Σκαραμαγκά. Σταγόνα στον ωκεανό

31.12.2012 | 17:28Την τελευταία ημέρα του 2012, οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά πήραν το βοήθημα των 1000 ευρώ που τους είχαν υποσχεθεί μήνες τώρα. Μια σταγόνα στον ωκεανό της απόγνωσης αφού έχουν να πληρωθούν 9 ολόκληρους μήνες!

Η ΔΑΚΕ Ναυπηγείων Σκαραμαγκά σε ανακοίνωσή της αναφέρει:


“Συναδέλφοι,
Λάβαμε όλοι επιτέλους μετά από 9 μήνες το έκτακτο βοήθημα των 1.043 ευρώ ανά εργαζόμενο (4 ευρώ/ημέρα) με τη βοήθεια της ΓΣΕΕ. Είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση, μέσω του ΥΕΘΑ κ. Παναγιωτόπουλου, ο οποίος συντόνισε την όλη διαδικασία, αναγνωρίζει το πατριωτικό καθήκον που πράττουμε, συντηρώντας τα ΥΒ για λογαριασμό του Ελληνικού λαού. Τα χρήματα αυτά, τα οποία δεν προέρχονται από την εταιρία, δεν αρκούν επουδενί, είναι σταγόνα στον ωκεανό των υποχρεώσεων μας.
Εμείς απαιτούμε από την Εταιρία άμεσα την πλήρη εξόφληση των δεδουλευμένων μας και την κάλυψη όλων των οικονομικών της υποχρεώσεων απέναντι μας (μισθοί, δώρα, επιδόματα άδειας κλπ). Ο άφαντος κ. Σάφα , αδιαφορεί παντελώς για τους εργαζόμενους, καλύπτεται πίσω από τις διαφορές του με το Δημόσιο και μας αφήνει απλήρωτους όλο αυτό το διάστημα. Μας χρησιμοποιεί και δεν διστάζει να μας εξαθλιώσει, για να επιτύχει τους εκβιασμούς του. Αυτός είναι ο μεγαλοεπενδυτής που μας υποσχεθήκατε κ. Βενιζέλε; Αυτός είναι ο ιδιοκτήτης που νοιάζεται για τους εργαζόμενους του όπως μας έλεγε; Μη νοιάζεστε τόσο πολύ για εμάς κ. Σάφα, απλώς πεινάμε. Βγείτε από την πολυτελή κρυψώνα σας και δώστε απαντήσεις. Πείτε μας τι σας φταίνε οι 1.000 οικογένειες το μέλλον των οποίων καταστρέφετε.
Όλα δείχνουν ότι μέσα στον Ιανουάριο θα μας επιβληθεί και τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο εκ περιτροπής εργασία. Εμείς σαν Έλληνες εργαζόμενοι ζητούμε από την Ελληνική Κυβέρνηση λύση στα πάγια και δίκαια αιτήματα μας:
• την απόσυρση του νόμου της εκ περιτροπής εργασίας ή η εξαίρεση από αυτόν των σχετικών με το ΥΠ.ΕΘ.Α βιομηχανικών μονάδων
• τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του Ναυπηγείου και των θέσεων εργασίας μας
• την επανένταξη των συναδέλφων του Τροχαίου Υλικού

Ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης σε ότι αφορά το Ναυπηγείο τελείωσε. Μόνη λύση είναι η άμεση μεσολάβηση του ίδιου του Πρωθυπουργού. Έχει καθήκον και υποχρέωση απέναντι σε εμάς και τις οικογένειες μας να το πράξει. Πρέπει το ΠΝ, να παραλάβει έγκαιρα τα ΥΒ που έχει χρυσοπληρώσει ο Ελληνικός λαός από το υστέρημα του. Όλες μας οι προσπάθειες, ήταν είναι και θα είναι προς αυτήν την κατεύθυνση, θα συνεχίσουμε μέχρι την τελική δικαίωση με όλες μας τις δυνάμεις. Μέχρι να δούμε το Ναυπηγείο ξανά ανοικτό και βιώσιμο.
Το Δ.Σ της ΔΑΚΕ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ”
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ