Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βγάζουν στο σφυρί δύο υποβρύχια τύπου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ! "Ακρωτηριασμός" του Πολεμικού Ναυτικού

08.12.2012 | 11:51


Πρόταση για πώληση των δύο από τα τρία υποβρύχια τύπου 214 που περιμένουν στον Σκαραμαγκά την ολοκλήρωσή τους και παράδοσή τους στο Πολεμικό Ναυτικό, φέρεται να προτείνει ο συντονιστής για την ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία Νίκος Αναστασόπουλος, ώστε “να διασφαλισθεί η χρηματοδότηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά”.

Η πληροφορία προκύπτει από δημοσίευμα της Καθημερινής και όπως είναι λογικό έχει προκαλέσει τεράστιο ζήτημα στο Πολεμικό Ναυτικό το οποίο είναι προφανές ότι ΘΕΛΕΙ τα υποβρύχια! Όπως φαίνεται όμως κανείς δεν το έχει ρωτήσει αν μπορεί να αποδεχτεί τη λύση να πουληθούν τα δύο 214!

Τα επιχειρήματα που προβάλουν στους υπουργούς Ανάπτυξης και Άμυνας ο συντονιστής και το επιτελείο του είναι σαθρά:

•”με την πώληση θα μικρύνει ένα έτσι κι αλλιώς φιλόδοξο πρόγραμμα”, λένε και για να στηρίξουν το “επιχείρημα” λένε ότι “η Τουρκία έχει 6 υποβρύχια και το Ισραήλ 8”. Η σύγκριση με τα υποβρύχια του Ισραήλ προφανώς δείχνει το μέγεθος της άγνοιας όσων κάνουν τέτοιου είδους συγκρίσεις! Όσο για την σύγκριση με τη Τουρκία να ενημερώσουμε το επιτελείο του κ.Αναστασόπουλου ότι η Άγκυρα έχει ήδη παραγγείλει ΕΞΙ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ 214 από τη Γερμανία.

Επίσης καλό θα ήταν να απαντούσε ο κ.Αναστασόπουλος -αν γνωρίζει- ποιες είναι οι πραγματικές δυνατότητες των παλαιών υποβρυχίων 209 με τα οποία ουσιαστικά μας προτείνει να συνεχίσουμε να “βολευόμαστε” ενώ έχουμε ΠΛΗΡΩΣΕΙ για τέσσερα 214!!!

•Έχουν βρει και αγοραστή για τα δύο υποβρύχια 214, λένε οι ίδιες πληροφορίες!

Αν αυτό το σενάριο προχωρήσει θα πρόκειται για πραγματικό “ακρωτηριασμό” του Πολεμικού Ναυτικού το οποίο κυριολεκτικά καίγεται για την παραλαβή των υποβρυχίων.

Ελπίζουμε ότι πρόκειται απλά για σενάριο. Διαφορετικά το θέμα των -πληρωμένων από την Ελλάδα- υποβυχίων είναι βέβαιο ότι θα απασχολεί για πάρα πολύ καιρό ακόμη και όχι μόνο υπουργεία.  

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ