Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

89 χρονος Γερμανός παραπέμπεται σε δίκη για όσα διέπραξε στη Κεφαλονιά το 1943

20.10.2012 | 20:30
Η στρατιωτική εισαγγελία της Ρώμης παραπέμπει σε δίκη τον 89χρονο Γερμανό πρώην στρατιώτη, Άλφρεντ Στορκ, για την σφαγή Ιταλών αξιωματικών που έγινε στην Κεφαλονιά, το 1943.

Οπως ανακοινώθηκε η  πρώτη δικάσιμος ορίσθηκε για τις 19 Δεκεμβρίου, στην Ρώμη, ενω εκετιμάται ως πολύ πιθανό ότι ο Γερμανός δεν θα παραστεί, 

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο ο Γερμανός στρατιωτης ανήκε στην μονάδα των ορεινών δυνάμεων  «Κυνηγών του βουνού» του γερμανικού στρατού και πήρε μέρος πριν 69 χρόνια στην εκτέλεση τουλάχιστον 117 Ιταλών αξιωματικών, μελών  της μεραρχίας Άκουϊ,  που κανονικά  έπρεπε να θεωρηθούν αιχμάλωτοι πολέμου.

Ο Στόρκ, κατά την διάρκεια κατάθεσης που είχε κάνει σε γερμανικό δικαστήριο στο παρελθόν, ομολόγησε τη συμμετοχή του στο εκτελεστικό απόσπασμα, που στις 24 Σεπτεμβρίου του 1943, στην Κεφαλονιά, εξετέλεσε μέρος των Ιταλών αξιωματικών, που βρίσκονταν στο νησί του Ιονίου.

Τότε οι Γερμανοί δικαστές δεν τον παρέπεμψαν σε δίκη, διότι θεώρησαν ότι για το τραγικό αυτό ιστορικό συμβάν έπρεπε να κριθούν μόνον οι αξιωματικοί του χιτλερικού στρατού και όχι οι απλοί στρατιώτες.

Όμως τώρα η εισαγγελία της Ρώμης πρόκειται να απαγγείλει στον Άλφρεντ Στόρκ την κατηγορία της «συμμετοχής σε άσκηση βίας με κατ' εξακολούθηση ανθρωποκτονία σε βάρος Ιταλών αιχμαλώτων πολέμου».Από την πλευρά του ο πρώην στρατωτης του γερμανικού στρατού σε παλαιότερη δήλωσή του, στην Γερμανία, είχε υποστηρίξει  ότι «μετά την καταγγελία της συμμαχίας με την Γερμανία, οι Ιταλοί θεωρούνταν εχθροί. Κατά συνέπεια, οι εκτελέσεις ήταν αναπόφευκτες».
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ