Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μακεδονικό: Συνεχίζεται η κόντρα Κυβέρνησης - Αντιπολίτευσης

07.06.2018 | 14:28
Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών και της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην Υπουργού Εξωτερικών της πΓΔΜ ότι επίκειται υπογραφή συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ για το ονοματολογικό.

Το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση απαντώντας στην Νέα Δημοκρατία. 

Το Υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωση του δηλώνει αναρμόδιο να ενημερώνει τη Νέα Δημοκρατία για δηλώσεις της αντιπολίτευσης της πΓΔΜ (VMRO), αδελφό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στο ΕΛΚ, στο οποίο οφείλει να απευθυνθεί.

Το ΥΠΕΞ συνεχίζει αναφέροντας: "Την επόμενη δε φορά που η Νέα Δημοκρατία θελήσει ενημέρωση για τις εξελίξεις στην διαπραγμάτευση με τα Σκόπια, καλό θα ήταν να το ζητήσουν ευθέως, ως οφείλουν, από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου."

Η νωρίτερη ανακοίνωση της ΝΔ έστελνε μήνυμα στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να μη δεσμεύσει τη χώρα με μία συμφωνία που θα αποβεί σε βάρος των συμφερόντων της Ελλάδας, επισημαίνοντας πως, διά του αρμόδιου τομεάρχη της Γιώργου Κουμουτσάκου, ζήτησε χθες στις 17:45 επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Εξωτερικών για τη δημόσια τοποθέτηση του πρώην υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων, Αντόνιο Μιλόσοσκι, που θέλει τον κ. Τσίπρα να είναι έτοιμος να δεσμεύσει τη χώρα με μία συμφωνία με την πΓΔΜ.

Το Γραφείο Τύπου της ΝΔ τονίζει ότι μέχρι τώρα ο κ. Κοτζιάς δεν θέλησε να παράσχει οποιαδήποτε ενημέρωση στην αξιωματική αντιπολίτευση. «Προφανής στόχευση των κ. Τσίπρα και Κοτζιά είναι να οδηγήσουν την χώρα και τους πολίτες προ τετελεσμένων. Προειδοποιούμε τον πρωθυπουργό για μια ακόμη φορά: Δεν διαθέτει πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα και θα φέρει ακέραιη προσωπική ευθύνη, αν συναινέσει σε μία συμφωνία που θα αποβεί σε βάρος των συμφερόντων της Ελλάδας» καταλήγει, στην ανακοίνωσή της, η ΝΔ.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ