Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΝΔ κατά κυβέρνησης: Ξεχνάει ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και χώρα μέλος της ΕΕ

31.12.2017 | 12:36
Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης για την αίτηση ακύρωσης του ασύλου που χορογήθηκε στον έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία. Σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καυτηριάζει τη "σιωπή" του υπουργείου Εξωτερικών στην "απαράδεκτη" όπως χαρακτηρίζει δήλωση της τουρκικής διπλωματίας. 

Η Νέα Δημοκρατία συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι μετά την τουρκική πρόκληση, η κυβέρνηση αντί να προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την Άγκυρα, προχώρησε αίτηση ακύρωσης του ασύλου που νόμιμα είχε χορηγηθεί, υπενθυμίζοντας την σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου με την οποία είχε απορριφθεί το αίτημα για έκδοση των τούρκων αξιωματικών. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας εδώ:

«Ένα 24ωρο μετά την απαράδεκτη και με απειλές δήλωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για το θέμα της νόμιμης χορήγησης ασύλου σε έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, το κατά τα άλλα λαλίστατο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών σιωπά.

Αντί να αντιδράσει, ως όφειλε, με διάβημα διαμαρτυρίας προς την Άγκυρα για την απαράδεκτη παρέμβασή της στις εσωτερικές μας διαδικασίες ασύλου, η Κυβέρνηση προχώρησε χθες σε αίτηση ακύρωσης ασύλου που είχε νόμιμα χορηγηθεί. Και τούτο, ενώ έχει προηγηθεί απόφαση του Αρείου Πάγου ο οποίος απέρριψε το αίτημα της Τουρκίας να εκδοθούν οι οκτώ αξιωματικοί.

Υπενθυμίζουμε στην Κυβέρνηση κάτι αυτονόητο γιατί φαίνεται να το έχει ξεχάσει ακόμη και αυτό: Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και χώρα - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης» 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ