Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΝΔ για Τούρκο Αξιωματικό: Μόνο τα τουρκικά ΜΜΕ πανηγυρίζουν με τις κυβερνητικές αποφάσεις

08.01.2018 | 17:55
Να προβληματισθεί διότι μόνο τα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης πανηγυρίζουν με τις αποφάσεις της κάλεσε την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την υπόθεση των τούρκων αξιωματικών και την προσωρινή αναστολή από το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας, του ασύλου που χορηγήθηκε από την αρμόδια επιτροπή την περασμένη εβδομάδα σε έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς.

Η κυβέρνηση είχε προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια, δια του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση της επιτροπής ασύλου, αίτημα που έγινε δεκτό. Μετά τη συγκεκριμένη απόφαση ο Τούρκος στρατιωτικός συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο τμήμα αλλοδαπών.

Η Νέα Δημοκρατία καυτηριάζει  την επιλογή της κυβέρνησης να ζητήσει την αναστολή της απόφασης χορήγησης του ασύλου στον τούρκο αξιωματικό, καθώς όπως τονίζει στην ανακοίνωση της έδειξε ότι δεν σέβεται την ανεξαρτησίας της αρμόδιας επιτροπής όσο και το σκεπτικό της απόφασης του Αρείου Πάγου. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Ο Άρειος Πάγος οριστικά και αμετάκλητα απέρριψε την αίτηση της Εισαγγελίας της Κωνσταντινούπολης να εκδοθούν οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί στην Τουρκία. Αμέσως μετά η ανεξάρτητη δευτεροβάθμια επιτροπή ασύλου έκρινε ότι οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί δεν είχαν καμία ανάμειξη στο πραξικόπημα που έγινε στην γείτονα. Και με αυτό το σκεπτικό χορήγησε πολιτικό άσυλο στον πρώτο εξ αυτών.

Ως εκ τούτου όλες οι εξελίξεις που παρακολουθούμε έκτοτε, γεννώνται από την επιλογή της Κυβέρνησης να ζητήσει την αναστολή της απόφασης χορήγησης ασύλου μη σεβόμενη έτσι τόσο την ανεξαρτησία της επιτροπής, όσο και το σκεπτικό της απόφασης του Αρείου Πάγου.

Η Κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να συνειδητοποιήσει ότι η Ελλάδα παραμένει Κράτος δικαίου και μέλος της Ε.Ε. Και αν μη τι άλλο να προβληματισθεί για το γεγονός ότι μόνον τα Μ.Μ.Ε. της Τουρκίας πανηγυρίζουν πλέον με τις αποφάσεις της».
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ