Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Υπουργείο Άμυνας

Έλληνες στρατιωτικοί: Νέα απόρριψη στο τρίτο αίτημα αποφυλάκισης

23.05.2018 | 03:24
Πρώτη δημοσίευση: 2018-05-22 19:59:17
Τελευταία ενημέρωση: 2018-05-23 03:24:17


Νέα απορριψη στο αίτημα αποφυλακισης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών. 

 Απορρίφθηκε και το τρίτο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη που από την 1η Μαρτίου κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης μετά τη σύλληψή τους από τουρκικό περίπολο στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. 

Η απόφαση του πλημμελειοδικείου απορρίπτεται με την ίδια δικαιολογία, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ το βράδυ της Τρίτης.

Τι είχε δηλώσει ο Καμμένος  το μεσημέρι της Τρίτης

Κατά την διάρκεια συνέντευξης του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στο ζήτημα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης στην Τουρκία, είχε χαρακτηρίσει παράνομη και απέναντι σε κάθε κανόνα δικαίου χαρακτήρισε την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

“Είναι παράνομα στην Τουρκία. Η στάση της Τουρκίας είναι απέναντι σε κάθε κανόνα δικαίου. “ ανέφερε ο υπουργός.

Ο κ. Καμμένος πρόσθεσε ότι δεν τίθεται θέμα σύγκρισης της υπόθεσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με αυτήν των 8.
“Ακόμη και η προσπάθεια να τους συγκρίνουν με τους οκτώ είναι άτοπη. Οι 8 δεν είναι όμηροι της Ελλάδας.” είπε ο κ. Καμμένος.

Επιπλέον ο κ. Καμμένος είχε εκφράσει την πεποίθηση του ότι η απόφαση μετάθεσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Ελληνική στρατιωτική αποστολή στην Τουρκία καταρρίπτει κάθε επιχείρημα της Τουρκίας για την συνέχιση της κράτησης τους στις φυλακές τις Αδριανούπολης.

“Εγώ πιστεύω ότι μετά την τελευταία κίνηση που κάναμε με την μετάθεσή τους στην στρατιωτική αποστολή στην Τουρκία, καταρρίπτεται και το τελευταίο επιχείρημα τους. Πιστεύω ότι αυτή η κίνηση καταρρίπτει ακόμη και τα τελευταία οχυρά της παράλογης τουρκικής κράτησης απέναντι στο ΝΑΤΟ.” ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.


Oι φωτογραφίες τους κάνουν πάλι το γύρο των τουρκικών  ΜΜΕ

Τουρκικά ΜΜΕ έδωσαν στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες των Ελλήνων στρατιωτικών από την μεταγωγή τους στα δικαστήρια.

Τουρκικά ΜΜΕ έδωσαν στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες των Ελλήνων στρατιωτικών από την μεταγωγή τους στα δικαστήρια. Όπως θα δείτε, τόσο ο Άγγελος Μητρετώδης, όσο και ο Δημήτρης Κούκλατζης είναι με πολιτικά και ξυρισμένοι, σε αντίθεση με τις προηγούμενες, ανάλογες εικόνες που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα, στις οποίες οι Έλληνες στρατιωτικοί έδειχναν πιο ταλαιπωρημένοι.Με πληροφορίες από το skai

και
https://www.sabah.com.t, http://www.hurriyet.com.tr 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ