Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα Δημοκρατία: H στάση της Τουρκίας στο Αιγαίο δημιουργεί επικίνδυνη ένταση

02.03.2017 | 11:53
Ο κ.Κουμουτσάκος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται στις Βρυξέλες και πρόκεται να συναντήσει αξιμωματούχους της Κομισιόν προκειμένου να τους ενηημερώσει γοια την κατάσταση στο Αιγαίο. «Η συνεχιζόμενη παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο έχει πια δημιουργήσει ατμόσφαιρα επικίνδυνης έντασης σε μία ευαίσθητη και δύσκολη περιοχή, όπως η ανατολική Μεσόγειος» δήλωσε ο επικεφαλής του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».

Ο κ. Κουμουτσάκος ξεκίνησε από χθες στις Βρυξέλλες σειρά επαφών με αξιωματούχους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προκειμένου να τους ενημερώσει για την κατάσταση στο Αιγαίο (χθες συναντήθηκε με τους Επιτρόπους Εξωτερικών Υποθέσεων και Αμυντικών Υποθέσεων και Aσφάλειας, σήμερα συναντάται με τον πρόεδρο του ΕΚ).

«Η Άγκυρα με τη συμπεριφορά της θέτει σε δοκιμασία την περιφερειακή ασφάλεια και τη σταθερότητα και οφείλουν οι εταίροι και σύμμαχοι να ασκήσουν κάθε δυνατή πίεση, κάθε δυνατή επιρροή προς την Άγκυρα, για να εγκαταλείψει αυτή την επικίνδυνη πρακτική. Ειδικά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που είναι ο κατεξοχήν δημοκρατικός θεσμός του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, μπορεί να έχει και πρέπει να έχει βαρύνοντα λόγο στην Τουρκία, τα απαραίτητα και ξεκάθαρα πολιτικά μηνύματα ότι αυτή συμπεριφορά δεν μπορεί να είναι ανεκτή και δεν μπορεί να είναι μία συμπεριφορά ενός κράτους, τρίτου κράτους, εκτός ΕΕ προς ένα κράτος μέλος της ΕΕ και μέλος της Ατλαντικής Συμμαχίας» επισήμανε ο τομεάρχης της ΝΔ.

Πρόσθεσε δε ότι την περίοδο αυτή η εικόνα της Τουρκίας στην Ευρώπη και στα ισχυρά κράτη της Ευρώπης, όπως η Γερμανία, είναι πολύ αρνητική. «Υπάρχει ένα έδαφος ευαισθητοποίησης στο τι ακριβώς κάνει και πώς φέρεται η Τουρκία ως περιφερειακή χώρα σημαντική στην ανατολική Μεσόγειο» είπε ο κ. Κουμουτσάκος, σημειώνοντας ότι η ΝΔ θα συνεχίζει την εκστρατεία ενημέρωσης εταίρων και συμμάχων, με πρωτοβουλίες στο άμεσο προσεχές διάστημα και από τον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ