Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα έγγραφα από τον Λοβέρδο για την πώληση βλημάτων - «Ο Καμμένος ήθελε στην συμφωνία τον Παπαδόπουλο»

04.12.2017 | 21:11
Νέα σειρά εγγράφων κατέθεσε και το απόγευμα της Τρίτης (04.12.2017) στην Ολομέλεια της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, σχετικά με τη σύμβαση πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία.
Ο κ. Λοβέρδος υποστηρίζει πως από τα έγγραφα που κατέθεσε στα πρακτικά προκύπτει ο τρόπος με τον οποίο ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος θέλησε να επιβάλει στην υλοποίηση της συμφωνίας τον Βασίλη Παπαδόπουλο και πως χωρίς αυτόν δεν την προχωρούσε….

Μάλιστα ο εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ τόνισε ότι «η ανέκκλητη πίστωση δεν κατατέθηκε ποτέ… Και αντί το υπουργείο να αρχίσει να αναρωτιέται για την φερεγγυότητα εκείνου με τον οποίο υπέγραψε, συνέχισε να του την ζητά Οκτώ φορές!»

«Χωρίς τον Καμμένο δεν θα πουλούσε ο Παπαδόπουλος»

Ο κ. Λοβέρδος σημείωσε επίσης πως «είναι υποχρέωσή μου απέναντι στους πολίτες να αποκαλύψω στο βαθμό που μπορώ το μέγεθος και τις διαστάσεις της υπόθεσης της πώλησης των πυρομαχικών στην Σαουδική Αραβία και αυτή την υποχρέωση θα την τηρήσω εις το ακέραιο.

Η εμμονή του υπουργού Εθνικής Άμυνας στην συμμετοχή του μεσάζοντα Παπαδόπουλου στην πώληση των πυρομαχικών είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή. Χωρίς τον Παπαδόπουλο ο κ. Καμμένος δεν ήταν διατεθειμένος να πουλήσει.

Καταθέτω σήμερα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι το Υπουργείο ζήτησε από τον Παπαδόπουλο ούτε μία ούτε δύο ούτε τρεις αλλά οκτώ φορές την κατάθεση Ανέκκλητης Ενέγγυας Πίστωσης.

Ήταν όρος της συμφωνίας που υπέγραψαν στις 13.6.2017 ότι εντός δέκα ημερών ο Παπαδόπουλος θα την κατέθετε προκειμένου να διασφαλιστεί το ελληνικό Δημόσιο και να μην χάσει τα χρήματά του.

Η ανέκκλητη πίστωση δεν κατετέθη ποτέ. Και αντί το Υπουργείο να αρχίσει να αναρωτιέται για την φερεγγυότητα εκείνου με τον οποίο υπέγραψε συνέχισε να του την ζητά.

Οκτώ φορές!


Με κορυφαία στιγμή την 30η Αυγούστου που ζητά απεγνωσμένα, θα έλεγε κανείς, αυτή την διασφάλιση ξανά από τον Παπαδόπουλο, έχοντας όμως διώξει μια μέρα πριν τους αυθεντικούς εκπροσώπους του Βασιλείου και μαζί με αυτούς το ζεστό χρήμα που διέθεταν για να αγοράσουν.

Ο κ. Καμμένος δεν ήθελε τα λεφτά των Σαουδαράβων και παρακαλούσε δυόμιση μήνες μετά τον Παπαδόπουλο για την ανέκκλητη πίστωση.
Και το ερώτημα που τίθεται είναι «γιατί»;

Ο κ. Καμμένος οφείλει να δώσει εξηγήσεις γιατί επεδίωκε διακαώς την εμπλοκή του μεσάζοντα Παπαδόπουλου».

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ