Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Nέα κηδεία αγνοουμένου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

20.05.2017 | 20:17
Ακόμα μία κηδεία Κύπριου αγνοουμένου της τουρκικής εισβολής πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο. Πρόκειται για τον Νεόφυτο Νεόφυτου, 33 ετών από τη Γύψο τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στην περιοχή “Άσπρη Μούττη”, κατά τη διαταγή οπισθοχώρησης και ανασυγκρότησης του δεύτερου λόχου του 399 Τάγματος Πεζικού, στο οποίο υπηρετούσε ως έφεδρος. Ο Νεοφύτου δεν θεάθηκε να οπισθοχωρεί και έκτοτε δεν έδωσε σημεία ζωής. Η εκταφή των οστών του πεσόντα πραγματοποιήθηκε το 2014, από ομαδικό τάφο, ο οποίος εντοπίστηκε στην περιοχή Μπογαζίου Κερύνειας, και ταυτοποιήθηκαν ύστερα από ανθρωπολογικές εξετάσεις και εξετάσεις DNA.

Ως κοινωνία και ως Πολιτεία αισθανόμαστε το χρέος να διατρανώσουμε την επιμονή μας στην πλήρη διακρίβωση της τύχης του κάθε αγνοούμενου μας, γιατί το θέμα των αγνοουμένων αποτελεί ένα καθαρά ανθρωπιστικό θέμα που θα πρέπει να επιλυθεί ανεξάρτητα από τις όποιες εξελίξεις στο πολιτικό πρόβλημα, τόνισε σήμερα ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Βασίλης Πάλμας.

Ακόμα, μιλώντας στην κηδεία του αγνοούμενου Νεόφυτου Νεοφύτου, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στα Πάνω Πολεμίδια, ο κ. Πάλμας είπε πως η Τουρκία παραμένει υπεύθυνη για τη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής και θα πρέπει να ανοίξει όλα τα στρατιωτικά της αρχεία και να τα θέσει ενώπιον του Δικαστηρίου και της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων για τη διακρίβωση της τύχης ενός έκαστου των αγνοουμένων μας. “Σήμερα ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας προς τους συγγενείς όλων των αγνοουμένων της Κύπρου ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την πλήρη διερεύνηση και διακρίβωση της τύχης του κάθε ενός από τους αγνοουμένους μας”, είπε. 

Τέλος, ο ίδιος σημείωσε πως “θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το έργο της Διερευνητικής Επιτροπής ώστε να επιταχυνθεί η όλη διαδικασία και να τερματιστεί το πολύχρονο δράμα και το μαρτύριο που βιώνουν, με την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών κάτω από τις οποίες εξαφανίστηκαν και την πλήρη διαλεύκανση των εγκλημάτων πολέμου που έχουν διαπραχθεί το 1974 στην Κύπρο”.

Με πληροφορίες από mignatiou.com
 
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ