Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Nέα πρόκληση της Τουρκίας στο Αιγαίο: Παρεμπόδισαν επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στη Χίο

04.04.2018 | 14:40
Μία ακόμη επιθετική ενέργεια της Τουρκίας σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί της Μ. Τετάρτης την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη διάσωση μεταναστών και προσφύγων στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας Πάσπαργος.

Η πρώτη ενημέρωση ανέφερε πως το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής επιχείρησε να εμβολίσει το σκάφος 611 του λιμεναρχείου της Χίου. Ωστόσο, πηγές του υπουργείου Άμυνας ανέφεραν στο onalert.gr ότι η ενημέρωση που είχαν από το λιμεναρχείο της Χίου μιλά για παρεμπόδιση της επιχείρησης διάσωσης. Το τουρκικό σκάφος, αναφέρεται, έκανε επικίνδυνους ελιγμούς στην περιοχή της διάσωσης.


Επικίνδυνα παιχνίδια από την Τουρκία στο Αιγαίο

Όπως αναφέρει το politischios.gr, το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης. Εκείνη την ώρα ήταν σε εξέλιξη διάσωση μεταναστών και προσφύγων στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας Πάσπαργος.

Οι Τούρκοι, νωρίτερα, είχαν… αφήσει τη βάρκα με τους μετανάστες να περάσει στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Στη λέμβο βρίσκονταν 40 άνθρωποι. Όταν η βάρκα με τους μετανάστες μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, άρχισαν τα… τουρκικά νταηλίκια!

Το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής μπήκε στα ελληνικά νερά και άρχισε τις επικίνδυνες και απειλητικές ενέργειες εναντίον του περιπολικού σκάφους του Λιμεναρχείου Χίου!

Για αρκετή ώρα, το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής βρίσκονταν στα ελληνικά θαλάσσια σύνορα. Και μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, με την… αιτιολογία ότι το ελληνικό σκάφος βρίσκονταν σε τουρκικά ύδατα προσπάθησε να το εμβολίσει!

Παρά την επιθετική ενέργεια της τουρκικής ακτοφυλακής, οι Έλληνες λιμενικοί κατάφεραν να αποτρέψουν ένα νέο θερμό επεισόδιο, αλλά και να περισυλλέξουν ασφαλώς τους ανθρώπους που βρίσκονταν στη βάσκα και να τους μεταφέρουν ασφαλώς στο λιμάνι της Χίου.

Με πληροφορίες από politischios.gr newsit.gr






 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ