Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέες -βαθιές- αλλαγές στην ηγεσία των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων

02.08.2017 | 17:16
Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο της Τουρκίας (YAS) αποφάσισε σήμερα να αντικαταστήσει τους Aρχηγούς του Στρατού Ξηράς, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού, μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Οι Aρχηγοί των τριών Όπλων θα αντικατασταθούν από άλλα κορυφαία μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, έπειτα από τη σημερινή συνεδρίαση του YAS υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Οι αλλαγές αναμένεται να υποβληθούν προς έγκριση στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στη συνέχεια να ανακοινωθούν δημόσια. Στρατιωτικοί αξιωματούχοι δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να σχολιάσουν.

Ο Αρχηγός του τουρκικού Στρατού Σαλίχ Ζεκί Τσολάκ θα αντικατασταθεί από τον Αρχηγό των δυνάμεων της Χωροφυλακής Γιασάρ Γκιουλέρ, μετέδωσε το NTV. Πρόσθεσε πως ο Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού, Μπουλέντ Μποστάνογλου, θα αντικατασταθεί από τον Αντιναύαρχο Αντνάν Οζμπάλ. Ο Αρχηγός της Αεροπορίας Αμπιντίν Ουνάλ θα αντικατασταθεί από τον Χασάν Κουτσουκακιούζ, ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή Διοικητής της τουρκικής Τακτικής Αεροπορίας, σύμφωνα πάντα με το NTV.

Ωστόσο η σημερινή συνεδρίαση του YAS ήταν η τρίτη αυτού του κορυφαίου στρατιωτικού σώματος μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016. Πέρυσι το YAS μείωσε τη θητεία ορισμένων αξιωματικών ενώ αποστράτευσε επίσης 586 συνταγματάρχες και παρέτεινε κατά δύο χρόνια τη θητεία άλλων 434 συνταγματαρχών.

(Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)  

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ