Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Νέες εικόνες από την κατασκευή του φυλακίου που χτίζει η Τουρκία απέναντι από τα Ίμια

15.02.2018 | 17:07
Νέες εικόνες από την κατασκευή του στρατιωτικού φυλακίου πoυ άρχισε χθες  να χτίζει η Τουρκία στο νησάκι Τσαβούς απέναντι από τα Ίμια.  

Ενώ η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις συνεχίζει να συντηρείται να μετά το επεισόδιο που διαδραματίστηκε στα Ίμια στις 12.2.2018 με τον εμβολισμό του ελληνικού πλοίου ΓΑΥΔΟΣ, οι γείτονες Τούρκοι χτίζουν στρατιωτικό φυλάκιο απέναντι από τα Ίμια, στη νησίδα Τσαβούς, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης.

Ακόμα σύμφωνα με την τουρκική σελίδα ενημέρωσης Star τα Ίμια θα παρακολουθούνται 24 ώρες το 24ωρο με θερμικές κάμερες για την πρόληψη της παράνομης μετανάστευσης και παραβιάσων των συνόρων.

Την απόφαση για την κατασκευή του στρατιωτικού φυλακίου έλαβε η Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας. Σύμφωνα πάντα με όσα μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ ήδη από χθες 13.2.2018 από εκεί οι τούρκοι στρατιώτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρατηρούν κάθε κίνηση στην θαλάσσια περιοχή γύρω από τα Ίμια.
Η κατασκευή του στρατιωτικού φυλακίου αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου 3 εβδομάδες, σύμφωνα με το tr.sputniknews.com.

Σε κάθε περίπτωση τα "παιχνίδια" έντασης δείχνουν ότι συνεχίζονται. Υπογραμμίζεται ότι από το πρωί με μια "καμουφλαρισμένη" κίνηση η φρεγάτα Barbaros του τουρκικού στόλου, έφτασε ως τον Καφηρέα, ενώ πριν από ώρα έπλεε νοτιοδυτικά της Μήλου.

Το τουρκικό πολεμικό πλοίο παρακολουθεί στενά η φρεγάτα "Θεμιστοκλής" του Πολεμικού μας Ναυτικού, που πλέει στα διεθνή ύδατα, πραγματοποιώντας μεν αβλαβή διέλευση, με στόχο δε να καταγράψει τις δραστηριότητες του ελληνικού στόλου, καθώς στην περιοχή του ανατολικά της Άνδρου βρίσκεται σε εξέλιξη η άσκηση ΑΣΤΡΑΠΗ.

Στο ελληνικό Πεντάγωνο κρατούν χαμηλά τους τόνους, ωστόσο πηγή επισήμανε στο OnAlert ότι παρότι είναι νόμιμος ο πλους της τουρκικής φρεγάτας, ο σκοπός της παρακολούθησης της ελληνικής άσκησης θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί και από μεγαλύτερη απόσταση με δεδομένα τα συστήματα που διαθέτει το συγκεκριμένο πολεμικό πλοίο. Ακόμα περισσότερα για τα τουρκικά "παιχνίδια" έντασης με τη φρεγάτα Barbaros ΕΔΩ.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες από το σημείου όπου γίνονται εργασίες για την κατασκευή του στρατιωτικού φυλακίου, όπως δημοσιεύει το tr.sputniknews.com. 


 


 


 


 


 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ