Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Νέες συλλήψεις υπόπτων τρομοκρατών στη Βρετανία - Ανησυχία για δεύτερη βόμβα

26.05.2017 | 11:00
Δεν έχει κλείσει ακόμα ο κύκλος ‘’του τρόμου’’ που παίζει σταθερά αυτές τις μέρες στη Βρετανία. Τους 10 έχουν φτάσει οι ύποπτοι που έχουν συλληφθεί από τις βρετανικές αρχές σε σχέση με την βομβιστική επίθεση στο στάδιο του Μάντσεστερ. Μία γυναίκα κι ένας άντρας που είχαν συλληφθεί ως ύποπτοι, αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Οκτώ από τους συλληφθέντες κρατούνται. Ένας από αυτούς πιστεύεται ότι είναι ο 23χρονος Ισμαήλ Αμπέντι, αδερφός του Σαλμάν Αμπέντι.

Οι νέες συλλήψεις

Η αστυνομία του Λονδίνου απήγγειλε κατηγορίες σε τρεις άντρες χθες στο πλαίσιο μιας φερόμενης συνωμοσίας για τρομοκρατία στη Βρετανία. Οι άντρες που προέρχονται από το ανατολικό τμήμα του Λονδίνου συνελήφθηκαν την περασμένη εβδομάδα πριν την βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο Μάντσεστερ που σκότωσε 22 άτομα.

Ο Ούμαρ Άχμεντ Χάκ, 24, κατηγορείται για πρόθεση να εκτελέσει τρομοκρατικές πράξεις μεταξύ της 25ης Μαρτίου και της 18ης Μαΐο, καθώς και άλλα παραπτώματα.
Ο Μοχάμεντ Άμπιντ, 27, κατηγορείται για παρακράτηση πληροφοριών που μπορούσαν να είχαν βοηθήσει την αστυνομία να συλλάβει και ασκήσει δίωξη στον Χάκ. Ο Αμπουταχέρ Μαμούν, 18, κατηγορείται για πρόθεση να βοηθήσει άλλο άτομο να εκτελέσει τρομοκρατικές πράξεις.

Ένας τέταρτος ύποπτος, ο Ναντίμ Ιλίας Πατέλ, 25, κατηγορείται για συνωμοσία με τον Χακ ώστε να αποκτήσει όπλο ή ψεύτικο όπλο "με σκοπό να δημιουργήσει φόβο βίας". Οι ύποπτοι θα παρουσιαστούν ενώπιον πρωτοβάθμιου δικαστηρίου του Ουέστμινστερ σήμερα

Ακόμα αξίζει να αναφέρουμε ότι υπάρχουν φόβοι πως ο Σαλμάν Αμπέντι, ο 22χρονος καμικάζι που ανατινάχθηκε στη Μάντσεστερ Αρίνα και παρέσυρε στο θάνατο 22 αθώους, μπορεί να είχε κατασκευάσει και δεύτερη βόμβα εκφράζουν οι βρετανικές αρχές. Και εκείνο που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερο τρόμο είναι το ενδεχόμενο η βόμβα αυτή αν είναι στα χέρια των τζιχαντιστών συνεργών του. Όπως αναφέρει η Telegraph, οι αστυνομικοί που εισέβαλαν στο σπίτι του Σαλμάν Αμπέντι βρήκαν ένα εργοστάσιο κατασκευής βομβών με μεγάλο απόθεμα χημικών και άλλων συστατικών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ, Telegraph
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ